ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: «Είναι πλέον παρελθόν»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Ο κύριος Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη (περικυκλωμένος από κλούβες και αστυνομικούς και κρυμμένος σαν τον κλέφτη φυσικά) για να μας τάξει πάλι δωράκια και ελαφρύνσεις, σα να μην κατάλαβε κανείς τι έχει συμβεί. Το κόλπο αν και δοκιμασμένο αυτήν τη φορά δε θα πιάσει και κανείς δεν περιμένει τίποτα άλλο από τον κύριο Τσίπρα, παρά μόνο τη μέρα που θα φύγει.

Τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας που δυστυχώς κρατάει εγκλωβισμένους όλους τους Έλληνες, ο ανασχηματισμός – παρωδία, με σύνθημα «το παλιό είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», με τον οποίο ο κύριος Τσίπρας έδειξε για μία ακόμη φορά την προσκόλλησή του στο παλιό και απαξιωμένο. Τοποθέτησε χωρίς ίχνος ντροπής, στο υπουργικό συμβούλιο, πρόσωπα όπως οι κκ Παπακώστα και Νοτοπούλου, νομίζοντας ότι έτσι θα σώσουν το καράβι που βουλιάζει.

Όχι μόνο δεν αποχωρίστηκε τους υπαίτιους για την πρωτοφανή κατρακύλα της χώρας και το χαμό τόσων συνανθρώπων μας (100 ψυχές στο Μάτι και 23 στη Μάνδρα), αλλά φρόντισε να τους καλύψει. Το Μάτι όμως, όπως και η Μάνδρα, είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού τους.

Πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της, η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με προκλητικούς και θρασύτατους ψεύτες , που ξεπουλήσανε κυριολεκτικά τα πάντα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα, δημόσια περιουσία, όλα ξεπουλήθηκαν σε τιμή ευκαιρίας. Οι φόροι που έταζε ο κύριος Τσίπρας ότι θα μειώσει, όχι μόνο δε μειώθηκαν αλλά εκτοξεύτηκαν στα ύψη, αφήνοντας κυριολεκτικά ψίχουλα στις τσέπες όλων των Ελλήνων. Η μόνη κορυφαία επιτυχία της Κυβέρνησης, η πρωτιά που κατέκτησε στην υπερφορολόγηση. Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για την Κυβέρνηση αφού επιβεβαιώνει ότι επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως τη διετία 2015-2016. Εξοντωτικούς φόρους που οδηγούν στη φτωχοποίηση του πληθυσμού, που είναι πλέον ανίκανος να πληρώσει, και την καταρράκωση της οικονομίας. Άλλη μία θλιβερή πρωτιά και η ανεργία στους νέους που επί Κυβέρνησης Τσίπρα έφτασε το σοκαριστικό 73%. Οι περιουσίες των Ελλήνων, βγαίνουν σε πλειστηριασμό, με τον αριθμό των πλειστηριασμών να χτυπάει κόκκινο.

Σε τιμή ευκαιρίας και με συνοπτικές διαδικασίες πουλήθηκε και η Μακεδονία. Γλώσσα, ταυτότητα, ιστορία και το ήθος των Ελλήνων, θυσιάστηκαν και αυτά στις καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλους τους κομματικά διορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, που από την μέρα που ανέλαβε την Εταιρεία, έχει εκτοξεύσει τα έξοδά της στα ύψη, διορίζει ασταμάτητα τους ημετέρους σε διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις δήθεν συμβούλων, κατασπαταλάει τους πόρους και τα αποθεματικά της Εταιρείας, κάνει πάρτι με τους εργολάβους και στο τέλος κατέληξε να μοιράσει ελεημοσύνη στους εργαζόμενους με μια εκβιαστική υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν τους δίνει τίποτα και τους τάζει δήθεν διευθετήσεις στο μέλλον. Είναι όλοι αυτοί οι διορισμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχώς καθυβρίζουν και συκοφαντούν το προσωπικό της Εταιρείας μέσα στο ΔΣ, ενώ ταυτόχρονα υποκριτικά δήθεν υπερηφανεύονται για τους εργαζόμενους έξω από την Εταιρεία, μόνο και μόνο για να κρατήσουν την καρέκλα τους λιγάκι ακόμα.

Μαζί με όλους τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζονται άριστα με τη Διοίκηση, εκτελώντας την αποστολή τους, που είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και οι περικοπές όλων των εργασιακών κεκτημένων.

Πρέπει τώρα να φύγουν πριν γίνει ολοκληρωτική η καταστροφή

Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας και της απέχθειας των εργαζομένων είναι και οι συνεχείς αντιδράσεις αυτών, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρείας. Ποτέ πριν στο παρελθόν δεν υπήρξαν τόσο έντονες και συχνές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στη Διοίκηση. Φυσικά αν τα στελέχη της Διοίκησης αντιλαμβάνονται τα όσα συμβαίνουν, όπως ο κ. Μαϊστράλης αντιλήφθηκε την καταστροφή στο Μάτι, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 στον αγώνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα

Το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00, συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →