Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντί για Σουέζ, προέκυψε… Σουέπς

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έστρεφαν στα βέλη τους κατά της διοίκησης για “μυστικές” συναντήσεις με την Γαλλική SUEZ, εκείνη ενεργοποιώντας τον εξωστρεφή επιχειρηματικά χαρακτήρα της, έκλεινε συμφωνία με την Ελβετική πολυεθνική… Schweppes (Σουέπς).
Το deal αφορά στην δημιουργία στην Ελλάδα μεγάλης μονάδας παραγωγής ανθρακούχου αλλά και μεταλλικού νερού.
Η κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταιρειών θα αξιοποιήσει της πηγές της ΕΥΔΑΠ στην Μαυροσουβάλα ώστε να καταστήσει την Ελλάδα το κέντρο της επιχειρηματικής επέκτασής της Schweppes στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Η κοινοπραξία θα ονομαστεί “Schweppes  ΕΥΔΑΠ”, θα έχει ως βασικό της σύνθημα το: “Ξέρεις τι πίνεις, πίνεις… νερό”. 
Στη μετοχική της σύνθεση η Ελβετική πολυεθνική θα κατέχει το 49%, η ΕΥΔΑΠ επίσης το 49% (ώστε η εταιρεία να μην υπόκειται στους περιορισμούς του δημοσίου) και το υπόλοιπο 2% θα κατέχει η ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ, η οποία θα συμμετάσχει με το ποσόν των 20 εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύοντας έτσι τις πραγματικές διαστάσεις της συμμετοχής της ΕΥΔΑΠ στην ΑΜΚ της Τράπεζας, που τόσο είχε επικριθεί όταν αποφασίστηκε από την μειοψηφία του Δ.Σ. στις αρχές του χρόνου.
Το υπό τελική διαμόρφωση businnes plan κάνει λόγο για μεγάλη μονάδα παραγωγής με έδρα τον Ασπρόπυργο, δυναμικότητας 50 εκατ. φιαλών ετησίως, η οποία θα απασχολεί αρχικά περίπου 300 εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Όπως έγινε γνωστό  ένας από τους βασικούς όρους που θέτει για τη συνεργασία η Ελληνική πλευρά είναι να αποκλειστεί κάθε μορφή ευέλικτων σχέσεων εργασίας, το outsourcing και η απασχόληση εργαζόμενων με τη μορφή ενοικίασης από εργολάβους.
Για το Δ.Σ. της κοινοπραξίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προταθούν έμπειρα και εγνωσμένης αξίας στελέχη της ΕΥΔΑΠ, τα οποία απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ. Η επιλογή θα γίνει μεταξύ των κ.κ. Καραγιάννη, Βουγιουκλάκη, Κραμποκούκη, Πάσιου και Γεωργιάδη ως αναγνώριση της πολυετούς εμπειρίας και συμβολής τους στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. Η έκπληξη στη στελέχωση της “Schweppes  ΕΥΔΑΠ” θα είναι η θέση του διευθυντή προσωπικού, η οποία θα δοθεί σε ένα εκ των κ.κ. Αγγελάκη και Μουτάφη.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό πρωταπριλιάτικο!!!!
    Καλό μήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ