Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωση Μάρτης 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ – Μάρτης 2017

Στενοχώρια, πικρία, αγωνία, αγανάκτηση… είναι µερικά από τα συναισθήµατα που µας διακατέχουν για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγµατα στην ΕΥ ΔΑΠ

  • από τη συνεχή και ανελέητη απαξίωση της ΕΥ ΔΑΠ, µε µοναδικό σκοπό το ξεπούληµα της.
  • από τις άγριες και αλλεπάλληλες περικοπές του µισθού µας.
  • από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις που έχουν σαν αποτέλεσµα την
    υπερεντατικοποίηση της εργασίας µας και την “εισβολή” των εργολάβων.
  • από τα άδεια ράφια στις αποθήκες σε εργαλεία και υλικά.
  • από την ελλιπέστατη στελέχωση των συνεργείων, και την ανεπαρκή τήρηση των
    προβλεπόµενων µέτρων ασφαλείας και ατοµικής προστασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη σωµατική µας ασφάλεια.
  • από τη “λύση – ψίχουλα” που δόθηκε στην πανηγυρικά κερδισµένη υπόθεση του 10%, σε όλες τις βαθµίδες των δικαστηρίων, και που παρόλο τις διαβεβαιώσεις του προεδρείου του σωµατείου µας για το αφορολόγητο της αποζηµίωσης, υποχρεωθήκαµε να καταβάλουµε µεγάλα ποσά στην εφορία.
  • από το φιάσκο των ασφαλιστικών µέτρων κατά των περικοπών (το γνωστό και ως χιλιάρικο), που κάποιοι βιαστήκαν να εισπράξουν, µε αποτέλεσµα να χαθεί ένας βασικός µοχλός πίεσης προς τη διοίκηση για την ικανοποίηση των αιτηµάτων µας.

Με τα συνδικαλιστικά µας όργανα δέσµια των κοµµατικών γραµµών, να εκτελούν κατά γράµµα τις εντολές των παρατάξεων που εκπροσωπούν, εξαφανισµένα από τους χώρους εργασίας µας…

Λίγο πριν τις εκλογές του 2014 δηµιουργήσαµε την “ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ”, έναν συνδυασµό έξω από κόµµατα, «αποκόµµατα και χρώµατα», µε µοναδικό γνώµονα και σκοπό ύπαρξής του, τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωµάτων µας και το δικαίωµα µας στην αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία.

Τιµώντας µας µε την ψήφο σας το 2014, στείλατε ένα µέλος µας, τον Ηλία Καγκαράκη, στο Δ.Σ. του σωµατείου, όπου και αγωνίστηκε για όλα αυτά, αλλά δυστυχώ; ήταν απελπιστικά µόνος.

Αν τα ίδια συναισθήµατα και ανησυχίες διακατέχουν και εσάς, σας καλούµε να στη ρίξετε τη
προσπάθεια µας µε τη ψήφο σας και να δυναµώστε τη παρουσία µας στο Δ.Σ .. Η µόνη υπόσχεση που σας δίνουµε, είναι ότι θα αγωνιστούµε µε όλες µας τις δυνάµεις, έχοντας ένα µεγάλο όπλο στα χέρια µας:

Ότι δεν είµαστε δέσµιοι κοµµάτων, παρατάξεων και µηχανισµών και είµαστε υπόλογοι µόνο απέναντι σας.

Ηλίας Καγκαράκης, µέλος του Δ.Σ. & τα µέλη του συνδυασµού “Αντίδραση”

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ