Μαστοράκης Μανώλης
Μαστοράκης Μανώληςhttp://sekes-eydap.gr
Εργάζεται στη ΔΔY. Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού

ΕΡΕΥΝΑ: Διακοπές υδροδότησης, η άγνωστη κρίση ύδρευσης στις ΗΠΑ

πόσο διαδεδομένo είναι το πρόβλημα της διακοπής νερού στην Αμερική;

Απόδοση κειμένου: Μαστοράκης Μανώλης


Η έρευνα του Food and Water Watch δίνει μια ανεξερεύνητη ματιά στο πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα διακοπής του νερού στην Αμερική. Όσο κακή είναι, η εικόνα πιθανότατα χειροτερεύει – αλλά δεν θα ξέρουμε μέχρι να αναγκαστούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να σταματήσουν να κρύβουν τα δεδομένα.

Φανταστείτε αυτούς τους ανθρώπους:

  • Μια νεαρή, αγωνιζόμενη μητέρα στη μέση του πλυσίματος των πιάτων της έτσι ώστε να μπορεί να μαγειρέψει δείπνο για τα παιδιά της στην Οκλαχόμα.
  • Ένας ηλικιωμένος κύριος που ετοιμάζει ένα μπάνιο για την αδύναμη σύζυγό του στο Αρκάνσας.
  • Ένας έφηβος της Νέας Ορλεάνης πετάγεται μέχρι το σπίτι μετά από ένα παιχνίδι μπάσκετ για ένα γρήγορο ντους πριν πάει στη συνέντευξη για δουλειά .

Και φανταστείτε τη βρύση τους να στεγνώνει όταν χρειάζονται το νερό περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κάθε ιστορία που υπάρχει, είναι από μόνη της συγκλονιστική , όπως η ιστορία της Alberta Tinsley Talabi, εκπροσώπου της πολιτείας του Michigan, για το πως μετέτρεψε την δική της βρύση, σε πηγή πόσιμου νερού , για τους κατοίκους στην κοινότητα της, που δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό. Όμως θα θέλαμε να γνωρίζουμε: πόσο διαδεδομένo είναι το πρόβλημα της διακοπής νερού στην Αμερική; Να τι ανακαλύψαμε όταν ρωτήσαμε τις δυο μεγαλύτερες εταιρείες ύδρευσης σε κάθε πολιτεία να μας πούνε σε πόσα νοικοκυριά έγινε διακοπή στην ύδρευση τους λόγω μη πληρωμής

Διακοπές υδροδότησης το 2016

Αυτή η έρευνα  είναι η πρώτη στο είδος της σε εθνικό επίπεδο για την αξιολόγηση των διακοπών του νερού για μη πληρωμή. Η Food & Water Watch ζήτησε τον αριθμό των νοικοκυριών που διακόπτεται η υδροδότηση τους για μη πληρωμή το 2016 από τους δύο μεγαλύτερους παρόχους ύδρευσης σε κάθε πολιτεία. Λάβαμε απαντήσεις από 73 επιχειρήσεις ύδρευσης.

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →