Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης
Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΗΣ

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 29/11/2017, και ενώ είχε τεθεί προς ψήφιση στην ημερήσια διάταξη, το υπ’ αριθμόν 19 θέμα για «Παροχή διατακτικών τροφής για το Προσωπικό της ΕΥΔΑΠ», οι γνωστοί – άγνωστοι του Προεδρείου του Σωματείου της Αποχέτευσης, ζηλεύοντας τους 6, κατέθεσαν επιταγή προς εκτέλεση προς την Εταιρεία, που έχει ως συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους, με αποτέλεσμα το θέμα των διατακτικών τροφής, να αποσυρθεί.

Ενώ έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους και έχουν λάβει αναδρομικά τις αποδοχές τους από το 2013, συνεχίζουν να απαιτούν με περίσσιο θράσος και εις βάρος όλων των συναδέλφων. Έχουν ήδη πάρει 15.000 ευρώ ο καθένας τους, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει εκκαθάριση και θα λάβουν ακόμα περισσότερα. Υπενθυμίζουμε και τα 1.000 ευρώ που πήραν ως ποινική ρήτρα, παραιτούμενοι από κάθε αξίωση. Δεν ξεχνάμε βέβαια και την κοροϊδία με τις υποσχέσεις περί επιστροφής χρημάτων.

Αυτή η αιφνιδιαστική και ακραία ενέργεια, θίγει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων της Εταιρείας και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Καλούμε αυτούς που κατάφορα αδικούν και επιβαρύνουν όλους τους συναδέλφους, να λογοδοτήσουν και να παραιτηθούν άμεσα. Θα πρέπει και η Ομοσπονδία, να πάρει ξεκάθαρη θέση και να υπερασπιστεί όλους όσους καθημερινά εργάζονται ακατάπαυστα και υπηρετούν έντιμα την Εταιρεία, ενάντια σε αυτούς τους λίγους που το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν την απληστία τους.

Είναι τόσο τυφλωμένοι δε, που δεν περίμεναν καν να ψηφιστεί το θέμα των διατακτικών αλλά κινήθηκαν κατά της Εταιρείας μία ώρα πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ, εσκεμμένα με στόχο να βλάψουν όλους τους εργαζόμενους.

Σας ενημερώνω ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αντέδρασα άμεσα και έντονα, τονίζοντας στη Διοίκηση, τόσο τη σημαντικότητα αυτής της παροχής προς όλους, όσο και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η απόσυρση αυτής. Οι διατακτικές τροφής κρίνονται αναγκαίες για τους εργαζόμενους, οι οποίοι τις αναμένουν. Οι «κύριοι» όμως του Προεδρείου της Αποχέτευσης ως συνήθως, είχαν άλλη γνώμη και με τη πράξη τους τίναξαν το θέμα στον αέρα.

Όπως γίνεται κατανοητό, μετά από αυτήν την πολύ δυσάρεστη τροπή, τα πράγματα περιπλέκονται και θα πρέπει με ψυχραιμία και σύνεση να αντιμετωπίσουμε το θέμα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τους συναδέλφους, που για μία ακόμη φορά ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π
Μανώλης Αγγελάκης

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here