ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή άλλον ένα κοινωνικά άδικο προϋπολογισμό «ματωμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος.

Με τον νέο προϋπολογισμό: μειώνονται για 8η μνημονιακή χρονιά οι κοινωνικές δαπάνες (-900 εκ.). Αυξάνεται η, ήδη, δυσβάσταχτη φορολόγηση για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες (+1 δις). Προβλέπονται αυξημένα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις (2,736 δισ. από 1,656 δις, το 2017).

Με τον προϋπολογισμό του 2018:  καταργείται το ΕΚΑΣ για 140.000 συνταξιούχους, καταργείται η έκπτωση λόγω ιατρικών δαπανών και η έκπτωση λόγω παρακράτησης φόρου εισοδήματος, μειώνεται κατά 50% το επίδομα θέρμανσης, μειώνονται οι δαπάνες νοσοκομείων (-500 εκ, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, περικοπές στα επιδόματα των πολύτεκνων, αύξηση των ασφαλιστικών  εισφορών για τους επαγγελματίες.

Η κυβέρνηση για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με το «κοινωνικό μέρισμα των 700 εκ. ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Πέρα από τα παραπάνω μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριεςκαι επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι –περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.

Και μαζί με τα παραπάνω έρχεται και η αντιαπεργιακή τροπολογία  που προσπαθεί περιορίσει το δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, με σκοπό βέβαια στο μέλλον να μπουν εμπόδια συνολικά στο δικαίωμα της απεργίας.

Το ζοφερό τοπίο συμπληρώνουν οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η προσπάθεια η περιουσία των πολλών να περάσει στα χέρια των λίγων και των τραπεζών.

Ο νέος προϋπολογισμός επιτάσσει την πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ στους ιδιώτες. Η 3η αξιολόγηση επιβάλει την άμεση, μέσα στο Δεκέμβριο, ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, που θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στις αμοιβές και τα δικαιώματα μας στο ίδιο το μέλλον της ΕΥΔΑΠ;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μόνος δρόμος η ενωτική και δυναμική αντίδρασή των εργαζομένων. Η συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη θα δείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε άλλο να λεηλατείτε η ζωή μας και να ακυρώνετε το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Προσυγκέντρωση με το πανό του «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας» στις 11:00 π.μ. Σταδίου & Αιόλου 

Η Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here