Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 13 Οκτώβρη 2017 – 12 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ε.ΥΔ.Α.Π

 Οκτώβριος  2017

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Προϋπολογισμός του κράτους οπού γι άλλη μια χρονιά φορτώνει βάρη και φόρους 2 δις περίπου στις πλάτες του λαού. Εν μέσω δε όλων αυτών συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας βαφτίζοντας τες μεν αποκρατικοποιήσεις για να παραδοθούν δε σε κρατικές εταιρείες άλλων χωρών. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΕΥΔΑΠ.

Όλο το καλοκαίρι γίναμε κοινωνοί ειδήσεων για τις συνεχείς επαφές της Γαλλικής εταιρείας SUEZ με Υπουργούς της Κυβέρνησης για την είσοδο τους στην Εταιρεία.

Το ΤΑΙΠΕΔ με γοργούς ρυθμούς προχωρά στην πώληση του 11% των μετοχών της Εταιρείας σε ιδιώτες. Με βάση τον Νόμο δε 4386/16 για το Υπερταμείο, όλες οι υπόλοιπες μετοχές περνούν «αυτοδίκαια» στην ΕΔΗΣ θυγατρική του Υπερταμείου. Όλα οδηγούν στο ότι η ΕΥΔΑΠ πλέον βαδίζει για την επόμενη μέρα με έλεγχο από την Τρόικα και management από ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενέργειες της Διοίκησης για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στην Εταιρεία. Τέσσερις μήνες μετά τη πρώτη συνάντηση Διοίκησης – Συνδικάτου ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση, όχι με ευθύνη των Συνδικαλιστών.

Η αίσθηση μας είναι ότι η Διοίκηση θέλει να έχει σε ομηρία τους Συνδικαλιστές με προφανείς σκοπούς (βλ. ιδιωτικοποίηση). Καλούμε την Διοίκηση  να κλείσει άμεσα την εκκρεμότητα. Υλοποιώντας έτσι και τα λόγια του Διευθύνοντα στην πρόσφατη συνάντηση με την ΟΜΕ.

Καλούμε την Ομοσπονδία να πιέσει περισσότερο και πιο αποτελεσματικά.

  • Ειδικότερα στο θέμα των υδρονομέων το σωματείο θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πέρα από την πλήρη ένταξη των συναδέλφων μας στο τακτικό προσωπικό είναι μη αποδεκτή με απρόβλεπτες συνέπειες για την λειτουργία του δικτύου αλλά πέραν τούτου ο σύλλογος προσωπικού δεν θα αφήσει να πεταχτούν 23 οικογένειες στο δρόμο.

Καλούμε την διοίκηση και την κυβέρνηση να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση άμεσα.

  • Σε μια εποχή που τα εργατικά δικαιώματα και η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων δέχονται επίθεση ο σύλλογος προσωπικού δεν θα μπορούσε παρά να συμπαρασταθεί στο σωματείο της ΕΛΙΝΥΑΕ και στον δίκαιο αγώνα τους.

Σε μία εποχή όπου οι επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα θερίζουν είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να πρωτοστατήσουμε όχι μόνο να μην περάσουν οι ανατροπές αλλά να υποχρεώσουμε κυβέρνηση και εργοδότες να στηρίξουν  όχι μόνο  οικονομικά αλλά και με προσλήψεις το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των  εργαζομένων για όλα τα θέματα θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13 Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή στις 12 μ.μ. στην Αίθουσα του Περισσού. 

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου καθώς και όλους τους εργαζόμενους να παρευρεθούν έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομη και πληρέστερη ενημέρωση για όλα όσα μας αφορούν καθώς και για αυτά που έρχονται.

Ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός χρειάζεται ενημέρωση και εγρήγορση.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ

12μ.μ. ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟ 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σκόνδρας Αθανάσιος Ρετουνιώτης Διονύσιος

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here