Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωση για την εμπλοκή με την ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις:

Η Οργάνωσή Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ, εκφράζει τη θλίψη της για τα θύματα των πυρκαγιών και συμπαραστέκεται στις οικογένειες τους καθώς και σε όλους τους πληγέντες.

29.07.18
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας

Κατόπιν πολύμηνων διαπραγματεύσεων η αρμόδια επιτροπή διοίκησης – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για την νέα συλλογική σύμβαση κατέληξε σε ένα σχέδιο συλλογικής σύμβασης. Το σχέδιο αυτό, παρά  τους  περιορισμούς  των μνημονιακών – αντεργατικών νόμων επιχειρεί για πρώτη φορά την τελευταία 10 ετία να αντιστρέψει την μονόπλευρη επιβολή μειώσεων και περικοπών από την πλευρά της εργοδοσίας.

Την τελευταία στιγμή όμως, λίγες μέρες πριν λήξει η μετενέργεια, πολιτικοί χώροι, σε συνεργασία με γνωστούς υπηρεσιακούς παράγοντες ιδεολογικά ταγμένους στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ και μειοψηφικά «πρόθυμα» μέλη του ΔΣ, δημιούργησαν μια αναπάντεχη εμπλοκή στη διαδικασία.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η  εξαγγελία κινητοποιήσεων διαρκείας από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ με την οποία συμφωνούμε απόλυτα για να διασφαλιστούν τα αυτονόητα.

Η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων και ο περιορισμός της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ιδεολογίας μας και σημείο αντιπαράθεσης με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που ζητάει μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας και θεωρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων εμπόδιο στα συμφέροντα των φίλων του που τον στηρίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε  την διοίκηση να περιθωριοποιήσει τις αντιδραστικές φωνές και να υπογράψει άμεσα την νέα συλλογική σύμβαση όπως διαμορφώθηκε από την επιτροπή διαπραγμάτευσης που αυτή όρισε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΥΓ1: Αυτοί που εισηγούνται όρους και καλούν το συνδικάτο και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους να ξεπλύνουν υποθέσεις του παρελθόντος οι οποίες κινούνται στα όρια ή και πιθανώς εκτός νομιμότητας πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να αναμετρηθεί και να αντιπαλέψει αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος και ανέλαβε να βγάλει την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

ΥΓ2: Ο κ. Δ/νων Σύμβουλος πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι όσο συνεχίζει να στηρίζεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού και του μισανθρωπισμού, οι όποιες πρωτοβουλίες παίρνει, θα στρεβλώνονται και θα σαμποτάρονται από τις ιδεοληψίες τους. Σε περίπτωση που εμμένει να τους στηρίζει αναλαμβάνει ακέραια και προσωπικά όλη την πολιτική ευθύνη.

529FansLike
90FollowersFollow
20SubscribersSubscribe

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here