Άντριου, ο έκπτωτος πρίγκιπας: Σεξ με ανήλικες, σκοτεινές διασυνδέσεις και το σκάνδαλο με την ΕΥΔΑΠ

Διαμεσολαβητής - με το αζημίωτο - για την ΕΥΔΑΠ

Πηγή:cnn.gr

Στο τελευταίο σκάνδαλο υπάρχει και ελληνική εμπλοκή, καθώς ανάμεσα στους «ημέτερους» τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι πρόσπάθησε να προωθήσει ο Άντριου ήταν και η ΕΥΔΑΠ. Η γνωστή, αυτή με τα νερά.

Ο πρίγκιπας φαίρεται, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπο, να αξιοποίησε «διασυνδέσεις» του με παράγοντες στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο του Καζακστάν για να μεσολαβήσει ώστε να κλείσει συμφωνία κοινοπραξίας της ΕΥΔΑΠ με ελβετική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου για ανάπτυξη δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης στη χώρα.

Το βρετανικό Παλάτι αρνήθηκε φυσικά την εμπλοκή του Άντριου, από την ΕΥΔΑΠ δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα και η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ, ναυγώντας μετά το 2011. Οπότε δεν υπήρξε και λόγος περεταίρω διερεύνησης του ζητήματος.

Η Daily Mail είχε υποστηρίξει στο δημοσίευμά της ότι διευθυντικό στέλεχος της ελληνικής εταιρείας είχε πλησιάσει τον πρίγκιπα Άντριου προτείνοντάς του να αξιοποιήσει τις διασυνδέσεις του. Η αξία της συμφωνίας, αν έκλεινε, αναφέρεται ότι θα έφτανε τα 885 εκατομμύρια λίρες και ο ίδιος ο πρίγκιπας θα έπαιρνε προμήθεια 4 εκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με email, γνώση των οποίων επικαλέστηκε η βρετανική εφημερίδα, ο πρίγκιπας Άντριου στράφηκε στον Καζάκο «ολιγάρχη» Κενγκές Ρακίσεφ.

Η συμφωνία ναυάγησε όταν, στο τέλος του 2011, η αστυνομία του Καζακστάν άνοιξε πυρ σε διαδηλωτές και η ΕΥΔΑΠ θέλησε να αποφύγει να εμπλακεί με την ασιατική χώρα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here