Ένωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ: “Η ώρα της κρίσης”

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18.02.2019

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου μας, από το 2017 ξεκίνησε έναν αγώνα ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της άθλιας οικονομικής και διοικητικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το Σωματείο καταθέτοντας όπως σας έχουμε ενημερώσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου.  Όσοι είχαν προφανώς λόγους να φοβούνται τον έλεγχο, προσπάθησαν και ακόμα προσπαθούν με απειλές, εκφοβισμούς, ύβρεις και αγωγές εναντίον μας για να μας σταματήσουν.  Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η με αριθμό ΑΜΥ 2038/4.7.2018 μήνυση της Προέδρου μας για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, κατά του Αγγελάκη μετά την επίθεση που δέχτηκε στα γραφεία του Συλλόγου και για την οποία ο τελευταίος, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, είχε αναζητηθεί προς σύλληψη.

Παρόλα αυτά που έχουμε υποστεί, μένουμε ανυποχώρητοι στους στόχους μας να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και να ανακτήσουμε τις εισφορές των μελών μας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης να μας σταματήσουν, κατασκεύασαν πρόταση μομφής εναντίον μας και όταν ούτε αυτό πέτυχε, κατέθεσαν εναντίον του ΔΣ του Σωματείου, αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για αντικατάσταση του νόμιμου ΔΣ, με άλλο ενδεχομένως πιο συνεργάσιμο!!!.  Προφανώς κάποιοι θα ήταν πρόθυμοι να συγκαλύψουν τα οικονομικά ευρήματα που εμείς καταθέσαμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τότε λοιπόν η παράταξη της ΑΚΕ δήλωνε με ανακοινώσεις της :

«Αθήνα, 10 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΧΡΗΖΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ”

«Το λυπηρότερο όλων είναι ότι έχουν ξεπέσει στο ύστατο σημείο του να κάνουν επιθέσεις προσωπικού και οικογενειακού χαρακτήρα, ξεπερνώντας κάθε δεοντολογικό και επαγγελματικό όριο και χρησιμοποιώντας ανήθικες τακτικές της κλειδαρότρυπας.»

Προφανώς το να επιδιώκουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας μας καθιστούσε «ψυχιατρικά ασθενείς», χαρακτηρισμός για τον οποίο πλέον επιφυλασσόμαστε.

Δήλωναν επίσης «έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης, ώστε αυτή να οδηγήσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό το Σύλλογο στις εκλογές για το νέο ΔΣ. Η αίτηση θα εκδικαστεί την 1η Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα μπορέσει επιτέλους ο Σύλλογος μας να ξεμπερδέψει μία και καλή από αυτούς τους άρρωστους, παρανοϊκούς και μυθομανείς.» 

Και ζητούσαν «την υπομονή και την κατανόησή σας, έως ότου σύντομα τελειώσει οριστικά αυτή η κατρακύλα για την Ένωση Υπαλλήλων και αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία και φυσικά η ομαλή λειτουργία του Συλλόγου μας.»

Με την Απόφαση 215/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όντως αποκαταστάθηκε η νομιμότητα αφού το ΔΣ του Σωματείου μας δικαιώθηκε πανηγυρικά. 

 

Ως προς την πρόταση μομφής η Απόφαση αναφέρει :

 

Για την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής που άφηνε σκιές για το παρόν ΔΣ :

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

Βεβαίως αναμένουμε και το αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς «κατά παντός υπευθύνου» μιας και η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών όχι μόνο ολοκλήρωσε την τακτική ανάκριση αλλά επιπλέον το Δεκέμβριο του 2018, όρισε Οικονομικό Πραγματογνώμονα, ο οποίος συνέταξε Εισαγγελικό Οικονομικό Πόρισμα και το έχει ήδη καταθέσει στις 31.12.2018.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι ελεγχόμενοι θα αποδειχτεί ότι δε λειτουργούσαν για το προσωπικό τους συμφέρον ή το συμφέρον κάποιου τρίτου, όπως περίτρανα αποδείχτηκε για εμάς ή αν θα απαγγελθούν κατηγορίες και για ποια αδικήματα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς που αδίκως στοχοποιηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε και συρόμαστε στα δικαστήρια, και που όμως ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ δε θα σταματήσουμε.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι παρόλο που έχουμε να καλύψουμε και λειτουργικά έξοδα και δικαστικά, αφού πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και τη νομιμότητα του Σωματείου έναντι όσων το διέσυραν σκοπίμως ώστε να μας εκδιώξουν από το ΔΣ, έχουμε καταφέρει να έχουμεαποθεματικό στο ταμείο.  Επίσης αναγκαστήκαμε να αντικαταστήσουμε, από τον Οκτώβριο του 2018 τον ανεπαρκή και καθοδηγούμενο ταμία Κώστα Παπακωνσταντίνου που ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντα του, με το συνάδελφο Σταύρο Παπαδάτο, ο οποίος επιτέλους έβαλε σειρά στη λειτουργία του ταμείου.  Με τη βοήθεια του νέου ταμία και τη συμβολή του Προεδρείου, μπορούμε επιτέλους να ρυθμίσουμε όλες τις προηγούμενες φορολογικές εκκρεμότητες και οφειλές που κληρονομήσαμε. 

Αφού δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο αυτό και ενώ εκκρεμεί η μηνυτήρια αναφορά της Προέδρου του Σωματείου για τα ποινικά αδικήματα της σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης κατά του Αγγελάκη στις 4.7.2018, ο κ. Σινιώρης Γιώργος κατέθεσε εναντίον μας αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση 75.000 € και μάλιστα τα 30.000 € άμεσα γιατί δήθεν «θίχτηκε» από ανακοίνωση μας που αφορούσε το περιστατικό της 4.7.2018 στο οποίο ήταν αποδεδειγμένα παρόν και δεν έκανε τίποτα.  Μιλάμε για ένα γεγονός που έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Σωματείου, στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας και στην μήνυση που εκκρεμεί.  Ο σκοπός του κ. Σινιώρη είναι προφανής αλλά είμαστε σίγουροι και στην περίπτωση αυτή για τη δικαίωση μας. 

Τα νέα μας γραφεία εξοπλίστηκαν με δωρεά των επίπλων από μέλη του ΔΣ ενώ με Απόφαση του ΔΣ της 30.1.2019 οι αδιάθετες δωροεπιταγές θα αξιοποιηθούν για την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού του Σωματείου.  Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο βιβλίο περιουσίας του Σωματείου που για πρώτη φορά ανοίγουμε.

Στις κρίσιμες ώρες που διερχόμαστε και ενώ το υπερταμείο είναι εντός των τειχών της ΕΥΔΑΠ, την ώρα που το σχέδιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας μας προχωρά, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων αλλά στο όνομα καμίας «ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΚΕ» δεν θα θυσιάσουμε την όποια αξιοπιστία διαθέτει ακόμα το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην ΕΥΔΑΠ. 

Επιπλέον έχουμε παραστεί σε κρίσιμες συνεδριάσεις της ΟΜΕ, έχουμε απευθύνει εγγράφως ερωτήματα στα οποία δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα λάβει απαντήσεις από το 2017 και παρακολουθούμε τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών με προσοχή.

Με στόχο τη διασφάλιση των εισφορών των μελών μας, το ΔΣ θα αναζητήσει την πορεία όλων των εισφορών που παρελήφθησαν για το Σωματείο μας με επιταγές και μετρητά που  δεν κατατέθηκαν στο λογαριασμό του Σωματείου, ανεξάρτητα από την Εισαγγελική έρευνα.

Κλείνοντας καλωσορίζουμε τους 23 συναδέλφους υδρονομείς που επιτέλους δικαιώθηκαν με την πολιτική λύση που ήταν επιβεβλημένο να δοθεί μετά τους κερδισμένους δικαστικούς αγώνες τους.  Καλή σταδιοδρομία και επισήμως πια.  

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος 

Τσιμιδάκη Όλγα

Η Γενική Γραμματέας 

Παπανικολάου Σουλτάνα

 

 ΥΓ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η μόνη παράταξη που διαφοροποιήθηκε ενώ είχαμε κατέλθει με ενιαίο ψηφοδέλτιο, είναι αυτή της ΑΚΕ-ΕΝΟΤΗΤΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here