ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ψεύδους και υποκρισίας”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ψεύδους και υποκρισίας

Με «αυγουστιάτικες» ανακοινώσεις, γεμάτες υποκρισία και ψέματα, βγήκε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να υπερασπιστεί δήθεν τους συναδέλφους μέσω εργολάβου. Τους ίδιους συναδέλφους που με την αρνητική ψήφο του κ. Αλεξανδράκη στο ΔΣ, ήθελαν να στείλουν κατευθείαν στην απόλυση. Φτάνουν στο σημείο να υπερηφανεύονται, ότι ο Εκπρόσωπός τους στο ΔΣ, καταψήφισε τις συμβάσεις, χωρίς όμως να λένε όλη την αλήθεια, που είναι καταγεγραμμένη ολοκάθαρα στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων του ΔΣ, και δεν είναι άλλη από την ανάλγητη στάση του κ. Αλεξανδράκη, ο οποίος αναμασώντας την ίδια καραμέλα για δήθεν μόνιμες προσλήψεις και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα λειτουργικά προβλήματα της Εταιρείας και φυσικά όλους τους συναδέλφους μέσω εργολάβου, ήθελε να τους αφήσει χωρίς δουλειά.

Πάγια θέση μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να αρνηθεί την αναγκαιότητα αλλά και τη σοβαρότητα της εργασίας που προσφέρουν οι εργολαβικοί συνάδελφοί μας και δεν είναι δυνατόν αυτοί να αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί πελάτες, όπως δηλαδή τους αντιμετωπίζει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που αυτές οι συμβάσεις δεν είχαν εγκριθεί από το ΔΣ, όλοι οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου θα είχαν απολυθεί εδώ και πολύ καιρό. Λόγω της πλήρους ποινικοποίησης που υπέστησαν πολλοί συνάδελφοι από την προηγούμενη Διοίκηση, όλες οι διαδικασίες πληρωμής των συμβασιούχων πρέπει να εγκρίνονται από το ΔΣ, άρα με την αρνητική ψήφο του κ. Αλεξανδράκη, αυτοί οι άνθρωποι θα έμεναν στο κενό. Αναρωτιόμαστε όταν καταψήφιζε τα θέματα αυτά δεν το γνώριζε αυτό ή ήθελε να αφήσει στο δρόμο όλους αυτούς τους εργαζόμενους;

Όσον αφορά δε τις λίστες στις οποίες αναφέρονται, ας μας εξηγήσουν τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι λίστες και αν εννοούν τις λίστες με ονόματα που είχε φτιάξει η προηγούμενη Διοίκηση σε συνεργασία με τους αγαπημένους συνδικαλιστές της και περιείχαν όλους τους κομματικούς διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας όμως τις προσωπικές επιλεκτικές επιθέσεις προς στελέχη της Εταιρείας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προσπαθεί να πείσει ότι έγιναν απολύσεις, προφανώς μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να κρύψει την αλήθεια, η οποία δεν είναι άλλη από τον υπερδιπλασιασμό των συμβασιούχων (από 120 τον Ιούλιο του 2015, φτάσαμε στους 258 τον Ιούλιο του 2019), στον οποίο προέβη η προηγούμενη Διοίκηση για να εγκαθιδρύσει το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που ήθελε.

Όλοι γνωρίζουμε τις πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης που σε αγαστή συνεργασία με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και άλλους δήθεν αυτοαποκαλούμενους συνδικαλιστές, προσπάθησε να οικειοποιηθεί όλη την Εταιρεία, να απομονώσει και να καταδικάσει όλους όσους διαφωνούσαν μαζί τους και να κομματικοποιήσει πλήρως την ΕΥΔΑΠ.  Να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι πλέον η χώρα έχει μία νέα Κυβέρνηση και δεν χωρούν οι παλαιοκομματικές πρακτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here