ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: “Πάμε όλοι μαζί για τον Πολιτισμό”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΔΑΠ
19-22/3/2019
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ»

Το Πολιτιστικό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ είναι για όλους εμάς, το πεδίο ανάδειξης και προαγωγής του πολιτισμού, του ήθους, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συμμετοχής. Δυστυχώς παρατηρούμε με λύπη μας την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν αυτόν το χώρο σε ένα ανιαρό πεδίο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν και δεν θα επιτρέψουν τέτοιου είδους διαμάχες στον πολιτιστικό τους κέντρο.

Η Τέχνη, ο Αθλητισμός, ο Εθελοντισμός, η Κοινωνική Προσφορά είναι όλα αξίες που εμπεριέχουν τις έννοιες της ευγένειας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, του διαλόγου και εμείς πιστεύουμε ότι όλες αυτές τις αρετές θα πρέπει να τις έχουν και οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν το Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Αυτό που για μας αποτελεί προτεραιότητα είναι να επανέλθει η σωστή συνεργασία και η ομόνοια σε όλα τα επίπεδα του Πολιτιστικού Κέντρου και των ανθρώπων του, ώστε αυτό να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τους συναδέλφους, με αυτούς και μέσα από τις πρωτοβουλίες και τα «θέλω» τους.

Προσπαθήσαμε, καταφέραμε και αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια με τους ανθρώπους μας, ότι κατέχουμε την όρεξη και τις ιδέες που χρειάζονται για να αναδείξουμε το Πολιτιστικό Κέντρο και το έργο μας είναι η απόδειξη για όλα τα παραπάνω.
Ο Πολιτισμός ανήκει σε όλους και πρέπει να εκπροσωπείται από όλους.

Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, όσο αυτή που βρίσκεται τώρα η Εταιρεία και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα στη δίνη των ιδιωτικοποιήσεων, της ποινικοποίησης εκατοντάδων συναδέλφων αλλά και του γενικότερου ξεπουλήματος του πολιτισμού και της ιστορίας της ίδιας της χώρας μας,  με την ένταξη όλων των σημαντικών μνημείων στο Υπερταμείο, οφείλουμε μέσα από σημαντικό και ηχηρό έργο να σταθούμε αρωγοί σε ένα περιβάλλον που θα προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα προσφέρει τα μέγιστα σε όλους τους συναδέλφους με στοχευμένες δράσεις για τον εργαζόμενο, την οικογένεια, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Στόχοι μας:

  • Η περαιτέρω ανάπτυξη όλων των δράσεων του Πολιτιστικού και η επέκταση τους και σε άλλους τομείς που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και εθελοντικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους
  • Τα προηγούμενα χρόνια δεν επετεύχθει καμία απολύτως συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνεργαστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς για να αναπτύξουμε πολλές και διαφορετικές δράσεις όπως:– Περιβαλλοντικές δράσεις (αναδασώσεις, καθαρισμός παραλιών κλπ)
    – Αθλητικές δραστηριότητες
    – Φιλανθρωπικές δράσεις (δράσεις κοινωνικής προσφοράς, ημερίδες ενημέρωσης για κοινωνικά θέματα κλπ)
  • Η στέγαση σε έναν συγκεκριμένο χώρο με  προδιαγραφές που θα είναι κατάλληλες για όλες τις δράσεις μας, αλλά και για να υλοποιηθεί το όραμα της δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης και η δημιουργία μιας σύγχρονης διαδραστικής ιστοσελίδας για να προωθήσουμε το έργο του Πολιτιστικού, αξιοποιώντας όλα τα εφόδια που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες 

Ο Πολιτισμός είναι εφόδιο ζωής και η ανάδειξή του, στόχος για όλους τους υποψηφίους μας. 
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε την ανεξάρτητη – πολυσυλλεκτική ομάδα μας, που αποτελείται από πολύ ικανά στελέχη, από όλους τους εργασιακούς τομείς της Εταιρείας, που ο καθένας έχει τη διάθεση, τα εφόδια και τις ικανότητες να προσφέρει τα μέγιστα, από όποιο πόστο επιλέξετε εσείς.

Είναι πολύ συγκινητική για εμάς η ανταπόκριση τόσων συναδέλφων, που χωρίς να θέτουν ως προτεραιότητα συνδικαλιστικά χρώματα και κολλημένες ιδεολογίες, μέσα από τη μαζική τους στήριξη (145 υποψήφιοι συνάδελφοι και ακόμη περισσότεροι “αφανείς ήρωες” που θα συμβάλλουν εθελοντικά), αποδεικνύουν ότι η συνεχής προσπάθειά μας για μια ενιαία πολιτισμική αγκαλιά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εξάλλου ήταν, είναι και θα είναι διαχρονική μας θέση, ένα ανεξάρτητο ενιαίο ψηφοδέλτιο, που να συμπεριλαμβάνει όλους του υποψήφιους για τον Πολιτισμό, παρόλο που κάποιοι το αρνούνται πεισματικά. Είναι οι ίδιοι που παραβίασαν το Καταστατικό και προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι αντιλαμβάνονται την έννοια του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό και καινοτόμο αύριο για το Πολιτιστικό μας Κέντρο για αυτό και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Εσείς θα επιλέξετε την πολιτιστική, δυναμική και ανεξάρτητη ομάδα σας!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,
ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ,
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here