Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον αριθμό των 100 παρόντων μελών (1/3 των εγγεγραμμένων), η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, την οποία  είχε προσκαλέσει το Δ.Σ για την Πέμπτη 9/11/2014 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15).

Η Συνέλευση, η οποία είχε προγραμματιστεί για τι 12 το μεσημέρι, κρίθηκε χωρίς απαρτία από τη δικαστικό αντιπρόσωπο στις 13.30, όταν διαπίστωσε ότι ο αριθμός των μελών που είχαν δηλώσει παρουσία, υπολειπόταν του αριθμού των 100 που όριζε το Καταστατικό.

Το παράδοξο είναι ότι η επόμενη συνέλευση που έχει προγραμματιστεί από το Δ.Σ. για την επόμενη εβδομάδα απαιτεί, σύμφωνα με το καταστατικό, απαρτία 150 μελών!

Οι περισσότεροι από τους παρόντες στη Συνέλευση, αλλά και μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν η επόμενη Γ.Σ. να πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, κυρίως γιατί οι υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί συγκεντρώνουν την πλειοψηφία, σχεδόν, των μελών του συλλόγου και έτσι θα είναι ευκολότερο να επιτευχθεί απαρτία.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Μανώλης Χαρατσής επιφυλάχθηκε να οριστικοποιήσει την ημέρα, πριν εξασφαλιστεί ο διαθέσιμος χώρος για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την Παρασκευή  14 Νοεμβρίου, αλλά πιθανή μεταφορά των ημερομηνιών που έχει αποφασίσει το Δ.Σ. για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Μέλη του ΣΕΚΕ&Σ δήλωσαν στο “sekes-eydap.gr” ότι “η συλλογικότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να συμφωνήσει σε διεξαγωγή Συνέλευσης χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό” και ότι “θα κάνει όπως και αυτή την εβδομάδα, όπως  και την προηγούμενη, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν με σκοπό να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο”.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here