Αναβλήθηκε η δίκη της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό στον Τύρναβο

Αναβλήθηκε προχθές η δίκη της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό του Τυρνάβου, που επρόκειτο να γίνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και προσδιορίστηκε για τις 29 Μαΐου 2015.

Η Επιτροπή με χθεσινή της ανακοίνωση καλεί τη νέα δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις πρόσφατες αυξήσεις των δημοτικών τελών, διότι ούτε η οικονομική συγκυρία το επιτρέπει αλλά ούτε και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

Και συνεχίζει: «Άλλωστε το μήνυμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών ήταν σαφέστατο: ο λαός του Δήμου Τυρνάβου απαιτεί φθηνό νερό όπως και συνολικά φθηνά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Όπως και η νέα δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις δεσμεύτηκαν προεκλογικά σε αυτή την κατεύθυνση και τα αιτήματά μας.Σε μας είναι σαφές ότι το ιδιαίτερα συντριπτικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών αποτελεί δέσμευση για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τη συνολική δικαίωσή του».

Επίσης η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό καταγγέλλει ότι συνεχίζονται οι δικαστικές διώξεις των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου για τον αγώνα για φθηνό νερό, από την απελθούσα δημοτική αρχή. «Φαίνεται ότι δεν πήραν το μήνυμα των προσφάτων δημοτικών εκλογών».

Τέλος η Επιτροπή καλεί όλους τους φορείς, τη νέα δημοτική αρχή και όλους τους κατοίκους στη δίκη που θα γίνει στις 29 Μαΐου 2015.

Η Επιτροπή Αγώνα δεσμευόμενη με τις αποφάσεις και της τελευταίας Λαϊκής Συνέλευσης συνεχίζει τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων, γιατί το νερό δεν είναι εμπόρευμα, όπως και όλα τα κοινωνικά αγαθά.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Βασικά αιτήματα που πήραν οι γενικές συνελεύσεις είναι:

– 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

– Χωρίς ειδικό τέλος (80%), χωρίς ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,χωρίς ελάχιστη κατανάλωση.

Και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν, σε όλο τον Δήμο Τυρνάβου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here