Ανακοίνωση ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ και απάντηση Νίκου Βασιλειάδη

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΟ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 31.01.2017

Αγαπητοί κύριοι,

Είναι πραγματικά πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά της Εταιρείας να απαντά κομματική οργάνωση και όχι συνδικαλιστικό όργανο, σε επιστολή αιρετού συνδικαλιστή, η οποία απευθυνόταν στο ανώτατο όργανο της συνδικαλιστικής οργάνωσης της εταιρείας.

Παρόλη την έως τώρα πολύχρονη πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα και την τακτική μου να μην απαντώ προσωπικά, αλλά να πράττω πολιτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας με θίγει τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι στην θέση να ξεκαθαρίσω ζητήματα που άπτονται πολιτικής ηθικής και συνδικαλιστικής πρακτικής την οποία στερείται δυστυχώς η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας.

Ζήτημα πρώτο, η μη ανάληψη καθηκόντων – και όχι ευθυνών – και η παραίτηση δεν είναι το ίδιο και το αυτό. Αν η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας δεν ξεχωρίζει την διαφορά τότε θα πρέπει να καθίσει ξανά στα θρανία για να την μάθει.

Ζήτημα δεύτεπο, ο Σύλλογος Μέσης Εκπαίδευσης εκπροσωπείται επάξια στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από τον κ. Γεώργιο Νικολαϊδη, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης. Άρα δύο τινά συμβαίνουν: 1) ή η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας δεν γνωρίζει ότι ο Σύλλογος Μέσης Εκπαίδευσης εκπροσωπείται από τον κ. Γεώργιο Νικολαϊδη, ο οποίος «τυγχάνει;» να είναι και μέλος της ΔΑΚΕ ή 2) Δεν θεωρεί τον κ. Νικολαϊδη ικανό εκπρόσωπο του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης; Όποιο από τα δύο ή και τα δύο να συμβαίνουν είναι απόδειξη της γνώσης και της κρίσης της ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας.

Ζήτημα τρίτο, στην επιστολή την οποία απέστειλα στην Ομοσπονδία, εξηγούσα ξεκάθαρα και όχι «δήθεν» όπως επικαλέστηκε η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας τους λόγους για τους οποίους δεν ανέλαβα ως αναπληρωματικό μέλος. Η μέχρι τώρα πορεία μου, οι συγκρούσεις και οι αγώνες τους οποίους έδωσα τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Σύλλογος Μέσης Εκπαίδευσης είναι γνωστοί στους συναδέλφους εργαζομένους, αφορούσαν σε όλους, ανεξαιρέτως πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και απέχουν παρασάγγας από τα γνωστά κομματικά ρουσφέτια και διαμεσολαβήσεις στις οποίες επιδίδονται τα κομματικά στελέχη της ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο γι’ αυτούς να αγωνίζεται κάποιος εκτός των κομματικών γραμμών, γιατί έτσι είναι γαλουχημένοι, με νοοτροπίες και πρακτικές πρότερων διχαστικών πρακτικών. Οι αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας δεν έχουν σχέση ούτε απαιτούν οφίτσια κ.κ. της ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας, αντίθετα απαιτούν λόγο και έργα με συνέπεια, θάρρος και πολιτική ηθική.

Ζήτημα τέταρτο, η πολύχρονη δικαστική διαμάχη (ασφαλιστικά μέτρα) τόσο εμού του ιδίου όσο και άλλων συναδέλφων, η οποία τελικώς μας δικαίωσε αποτελεί τιμή για εμάς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Αντίθετα, δεν περιποιεί τιμή, παρά ντροπή για τα κομματικά στελέχη της ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας, τα οποία υπέγραψαν άνευ όρων και δισταγμών την παραίτησή τους από κάθε νόμιμο δικαίωμά τους λαμβάνοντας 1.000 ευρώ εφάπαξ, στερώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια σοβαρή και αποτελεσματική διεκδίκηση για την εφαρμογή των ασφαλιστικών μέτρων από την Διοίκηση της Εταιρείας.

Ζήτημα πέμπτο, η παραίτηση από το νόμιμο δικαίωμα διεκδίκησης της ποινικής ρήτρας των 1.000 ευρώ για κάθε μήνα (έκδοση απόφασης δικαστηρίου) από τα κομματικά στελέχη και μέλη συλλόγων, απέφερε κέρδη στην Εταιρεία περί τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν ως κέρδη στους μετόχους. Ιδού η απόδειξη ποιους τελικά εξυπηρετεί η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας.

Ζήτημα έκτο, την περίοδο στην οποία ήμουν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας με εγκαλεί γιατί δεν εξέδωσα προσωπική επιστολή προς τους συναδέρφους. Αποτελεί δόλια πρακτική και με προφανή στόχο να με πλήξει προσωπικά η παραπάνω αναφορά, διότι ως όφειλε να γνωρίζει – και είναι βέβαιο ότι γνωρίζει η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας – ότι τα θεσμικά όργανα, εν προκειμένω η Ομοσπονδία και τα Σωματεία-Σύλλογοι μετά από αντίστοιχες αποφάσεις των Δ.Σ. αυτών, ενημερώνουν τους εργαζόμενους, πράγμα που έκανε και ο Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του στις 11/03/2013 και όχι με προσωπικές επιστολές.

Ζήτημα έβδομο, η υφαρπαγή της ψήφου των εργαζομένων δεν αποτέλεσε για εμένα προσωπικά πολιτική πρακτική, όπως με κατηγορεί η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας. Τα μέλη του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης, έχουν έγκαιρη και λεπτομερή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην ΕΥΔΑΠ. Δεν είναι οι εργαζόμενοι κοπάδι προβάτων, ούτε ανόητοι για να τους κοροϊδεύουν και να υφαρπάζουν την ψήφο τους, εκτός και εάν έτσι τους κρίνει και αντιμετωπίζει η ΕΚΟ Ν.Δημοκρατίας.

Οι πράξεις και τα έργα μου, οι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και η εν γένει πορεία μου τόσο στον εργασιακό όσο και στον συνδικαλιστικό και πολιτικό μου βίο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ουδέποτε φοβήθηκα να αγωνιστώ και να συγκρουστώ με συμφέροντα που καπηλεύονται για ίδιον όφελος τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν κρύφτηκα πίσω από κομματικές παρατάξεις και ταμπέλες λασπολογώντας και απαξιώνοντας λόγια και έργα πολιτικών προσώπων ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών αποχρώσεων. Ανέλαβα σε κάθε περίπτωση τις ευθύνες που μου αναλογούν και δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη των συναδέρφων μου. Κατά τον ίδιο τρόπο και με αμείωτο ρυθμό και ένταση θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για το δίκιο όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων από όποια θέση και εάν βρεθώ στο μέλλον.


ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ

31 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απάντηση στην επιστολή του συναδέλφου Νίκου Βασιλειάδη

Η πράξη παραίτησης του συναδέλφου Νίκου Βασιλειάδη από τη θέση που τον εξέλεξαν οι συνάδελφοι στην Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ δεν μας εξέπληξε. Την ίδια «αναχωριτική» στάση στις κρίσιμες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε τήρησε και ο προκάτοχός του, το ίδιο έγινε και στο ΔΣ του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Το μόνο που κατάφερε είναι να στερήσει την εκπροσώπηση του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης στην Ομοσπονδία. Η αποφυγή των ευθυνών είναι για κάποιους στάση ζωής, όμως για εμάς είναι η υπευθυνότητα και το θάρρος να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα.

Μας εξέπληξε ωστόσο ότι δημοσίευσε επιστολή στην οποία δήθεν εξηγεί τους λόγους που δεν αποδέχτηκε τη θέση στην ΟΜΕ, δηλώνοντας εν ολίγοις ότι δεν έχει τη δύναμη ούτε τη θέληση να αγωνιστεί και να αλλάξει αυτά τα οποία καταγγέλλει. Είναι παράδοξο από τη μια να ζητάς την ψήφο των συναδέλφων για να αγωνιστείς, να παραμένεις Πρόεδρος Σωματείου που ανήκει στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ αλλά ταυτόχρονα να παραδέχεσαι ότι είσαι αδύναμος και άβουλος.

Μιας και ο συνάδελφος επέλεξε να απευθυνθεί με επιστολή όφειλε τουλάχιστον να εξηγήσει γιατί ενώ ο ίδιος προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε λαμβάνοντας 34.000 €, δεν φρόντισε να δώσει την ευκαιρία και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου του να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Θυμίζουμε στον φίλο Νίκο, ότι την περίοδο εκείνη ήταν ο ίδιος μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά τότε δεν ενημέρωσε με προσωπική του επιστολή, ως όφειλε, όλους τους συναδέλφους, αλλά σιώπησε.

Είναι βέβαιο πως ο συνάδελφος προσπαθεί να υποβιβάσει τη νοημοσύνη των μελών του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης μιας και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να υφαρπάζει την ψήφο τους μόνο με κούφια λόγια και επικοινωνιακά τερτίπια.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την αδυναμία του να αγωνιστεί και έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των συναδέλφων όφειλε να έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Μέσης Εκπαίδευσης αφήνοντας κάποιον άλλον που θα μπορεί να αντεπεξέλθει άξια στο ρόλο αυτό.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΔΑΠ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here