Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης

Αθήνα 31 Οκτωβρίου 2017

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά την απόφαση του ΔΣ για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών του νόμου 4024, πλημμύρισε το διαδίκτυο με απόψεις, καταγγελίες, λίβελους, ειρωνίες και ύβρεις ανθρώπων που με τα λόγια τους κάποιον κρυφό και συνήθως ιδιοτελή σκοπό υπηρετούν. Γι’ αυτό είναι υποχρέωσή μου να σας πω τη μόνη αλήθεια, που δεν εξυπηρετεί κανένα προσωπικό και ατομικό συμφέρον.

Πάγιο και μοναδικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος και δικό μου, στο θέμα των μνημονιακών μισθολογικών περικοπών, είναι η επιστροφή των κομένων αποδοχών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Το αίτημα αυτό δεν ικανοποιείται με καμία μεσοβέζικη λύση και εκδοχή (ποινικές ρήτρες, χρηματικές ποινές) κι όσοι υποστηρίζουν τέτοιες λύσεις προσπαθούν απλά να δώσουν άλλοθι στις επιδιώξεις τους, αλιεύοντας ψήφους σε θολά νερά.

Γι’ αυτό στο Δ.Σ. η δική μου ψήφος είχε δύο κατατεθειμένες προϋποθέσεις :

1ον Επιστροφή των περικοπών σε όλους και
2ον σε καμία περίπτωση και με οποιαδήποτε απόφαση να μη πειραχτεί ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς των εργαζομένων.

Τονίζω ότι η Απόφαση 19389 του ΔΣ ψηφίσθηκε ομόφωνα και από τα 12 μέλη. Για την άλλη πρόταση της Εισήγησης, δηλαδή να καταβληθούν χρηματικές ποινές 42.000 € σε καθέναν από τους 131 εργαζόμενους, και συνολικά 5.240.000 €, δεν υπήρξε καμία συμβιβαστική αντιπρόταση.

‘Ετσι, αν αυτοί που φωνάζουν αριστερά και δεξιά ενδιαφέρονται πράγματι για το μισθολογικό κόστος και το συμφέρον όλων των εργαζομένων, πρέπει να ασκήσουν την όποια επιρροή τους ώστε κανένα απ’ τα στελέχη τους να μην αποδεχθεί να εισπράξει τα χρήματα που τους προσφέρει η Εταιρεία, δίνοντας το καλό παράδειγμα βέβαια οι ίδιοι.

Κι αντί να τρομάζουν τους συναδέλφους με τον μπαμπούλα του μισθολογικού κόστους, να δώσουν μαζί μας τη μάχη να μη θιγεί άλλο ο μισθός κανενός συναδέλφου, πράγμα που δεν θα αφήσω να συμβεί και οι γνωστοί καταστροφολόγοι θα διαψευστούν οικτρά για ακόμη μια φορά.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν σήμερα όλο το προσωπικό δεν είναι αν ο ένας ή ο άλλος συνάδελφος θα πάρει για τον εαυτό του μερικά ευρώ παραπάνω, αλλά η τύχη των 23 συναδέλφων μας υδρονομέων και των οικογενειών τους, μετά την απαράδεκτη νέα απόφαση του ΑΣΕΠ, η διεκδίκηση των μισθολογικών προαγωγών μας, που κινδυνεύουν με παραγραφή και η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Τα θέματα αυτά μόνο ενωμένοι και σοβαροί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε σθεναρά και οργανωμένα, γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανένα ρήγμα να διασπάσει τη συνοχή μας.

Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π
Μανώλης Αγγελάκης

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here