9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να κάνουμε τα μνημόνια και την κυβέρνηση παρελθόν(Ανακοίνωση Νο 5)

9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να κάνουμε τα μνημόνια και την κυβέρνηση παρελθόν
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχει τέλος. Το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την φτωχοποίηση των εργαζομένων.
  • Το νέο πακέτο συμφωνίας με την τρόικα που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 βάζει οριστική ταφόπλακα στο εργατικό δίκαιο.
  • Ετοιμάζουν βήμα – βήμα την κατάργηση των τριετιών, που θα καθηλώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στα κατώτατα μισθολογικά όρια.
  • Σε συνθήκες πρωτοφανούς ανεργίας, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ όλες τις επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.
  • Τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Η νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
  • Σχεδιάζουν να βάλουν χέρι ακόμα και στο «ιερό» δικαίωμα της απεργίας, παραχωρώντας στους εργοδότες έπειτα από 32 χρόνια, το δικαίωμα της ανταπεργίας (λοκ άουτ). Βάζουν στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να εκμηδενιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.
  • Δίνουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (φάρμακο, ψωμί, βιβλία, ταξί, φορτηγά) και τους αγρότες (γάλα) βορά στο ελληνικό και ξένο μεγάλο κεφάλαιο
  • Και το μεγαλύτερο σκάνδαλο: Επιστρέφουν δωρεάν τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με δάνεια που αποπληρώνει ο ελληνικός λαός, σε αυτούς που τις χρεοκόπησαν.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Η Απεργία στις 9 Απρίλη μας αφορά όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, άνεργους.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μαςμε όλα τα θύματα των μνημονίων, με όλα τα κινήματα αντίστασης, να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Να ξεπεράσουμεαπό τα κάτω τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που σύρεται στις κινητοποιήσεις δεν τις πιστεύει και τις υπονομεύει.
Να αποκαλύψουμετην ψεύτικη εικόνα της «αισιοδοξίας» που πλασάρει η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης
Να αντιμετωπίσουμετην παθητικότητα και την απογοήτευση που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Την ίδια στιγμήπου η κοινωνική σύγκρουση απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των εργαζομένων και ένταση του αγώνα ενάντια σε μια κυβέρνηση που ξεπουλάει την ΕΥΔΑΠ και καταστρέφει τις ζωές μας, οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΕΥΔΑΠ, παραμένουν απλοί θεατές, περιορίζοντας τη δράση τους σε copypasteανακοινώσεις για την απεργία. Ούτε περιοδείες ενημέρωσης, πόσο μάλλον συγκεντρώσεις του προσωπικού.
Την ίδια στιγμήπου το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι «στο πόδι» ενάντια στην λιτότητα, την κατάργηση δικαιωμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, η διοίκηση τη Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ φαίνεται να ζει σε ένα δικό τους κόσμο, συντεχνιακό και με.. δικαστικές αγωγές πλασμένο.
Την ίδια στιγμήπου μεταφέρονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στις τσέπες των μετόχων, την ίδια στιγμή που η αυξημένη κερδοφορία και ρευστότητα της εταιρείας μετατρέπεται σε αυξημένα μερίσματα προς το ΤΑΙΠΕΔ και τους τραπεζίτες, αλλά και αμοιβές δικηγόρων, άσκοπές αναθέσεις μελετών, αγορά πολυτελών ΙΧ και δεκάδες αμφιβόλου χρησιμότητας απευθείας αναθέσεις και προμήθειες, την ίδια στιγμή που ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ δεν επιστρέφει στους πληγέντες από την κρίση συμπολίτες μας, την ίδια στιγμή η συνδικαλιστική μας ηγεσία λάμπει δια της απουσίας της από κάθε διεκδίκηση που μπορεί να θίξει είτε την κυβέρνηση είτε την διοίκηση.
Το ΣΕΚΕ&Σείναι αποφασισμένο, και θα το πράξει, να συμβάλει με όσους συναδέλφους συμφωνούν, να μπει τέλος στο «πλιάτσικο» σε βάρος της περιουσίας της ΕΥΔΑΠ, στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματός της, στην προσπάθεια να χωριστούν οι εργαζόμενοι σε «δικούς» μας και «άλλους», στην μετατροπή των σωματείων σε παραρτήματα δικηγορικών γραφείων και, τελικά, στη υποταγή των συναδέλφων, στα σχέδια στήριξης μιας ιδιωτικοποιημένης ΕΥΔΑΠ.
Στο ερχόμενο διάστημα το ΣΕΚΕ&Σ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της σωτηρίας της ΕΥΔΑΠ, της προστασίας των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και της ενότητας των εργαζομένων.
Αναδεικνύοντας την ανάγκη της μέγιστης δυνατής ενιαίας συμπόρευσης
των αγωνιζόμενων δυνάμεων ενάντια στην επίθεση του κόσμου της εργασίας,
καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν μαζί μας να παλέψουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν και να πορευτούμε μαζί στην συγκέντρωση Ραντεβού στις 11 το πρωίτης Τετάρτης 9 Απριλίου
στην συμβολή των οδών
Αιόλου και Σταδίου
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here