Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα
Σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Το όνομά της έχει συνδεθεί με την πολιτική λιτότητας και αυταρχισμού, που επιβάλει στους λαούς της Ευρώπης το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, με επικεφαλής το Γερμανικό, με σκοπό να σωθούν οι τράπεζες, να επανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου και την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση Μέρκελ έχει βάλει την σφραγίδα της σε αυτή την πολιτική και μαζί με τους ομοϊδεάτες της και πιστούς συνεργάτες της, τις ελληνικές κυβερνήσεις, έκαναν την Ελλάδα το πειραματόζωο για την ιδανική εφαρμογής αυτής της απάνθρωπης πολιτικής.
Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα να στηρίξει αυτή την πολιτική, που κινδυνεύει να καταρρεύσει, μαζί με την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
Έρχεται να ελέγξει την εξέλιξη της επίθεσης ενάντια σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα. Έρχεται, δήθεν να επιβραβεύσει, τον ελληνικό λαό για τις «θυσίες» του, και όχι βέβαια για τους αγώνες του ενάντια στην βαρβαρότητα που του επιβάλλεται. Έρχεται για να του να υποδείξει την ακολουθούμενη πολιτική ως μόνη δυνατή επιλογή, να εξαγγείλει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής για τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμη.
Να εκβιάσει τους εργαζόμενους γι’ άλλη μια φορά με το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή χάος», «συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή καταστροφή». Θέλει να «χρυσώσει το χάπι» του νέου κύματος της αντεργατικής επίθεσης με το ψεύτικο επιχείρημα της δήθεν εξόδου από την κρίση και της εξόδου στις αγορές.
Η πρόκληση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι τεράστια.
Όλοι όσοι δοκιμαζόμαστε και «ματώνουμε» από το εξελισσόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων να δώσουμε ενωμένοι, μια ηχηρή απάντηση στην κ. Μέρκελ και ότι αυτή εκπροσωπεί. Είναι ανεπιθύμητη.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ
στην κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ
στη συγκέντρωση την Παρασκευή 11/4 και ώρα 17.30
στην γωνία Κοραή και Σταδίου.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ
ΣΕΚΕ&Σ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here