Συναδέλφισσες – φοι
Η κρίσιμη ώρα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου και των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία έχει φτάσει. Από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον του Συλλόγου μας στα επόμενα χρόνια. Να αποφασίσουμε για το αν ο Σύλλογος Προσωπικού θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα λειτουργεί ουσιαστικά.
Μια λειτουργία που θα προωθεί αιτήματα του συνόλου των εργαζομένων, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και θα αγωνίζεται για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της Ε.ΥΔ.Α.Π.
Επί μια πενταετία ο Ελληνικός λαός, η Ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες εργαζόμενοι υφίστανται ένα καταιγισμό μέτρων λιτότητας και με αποστέρηση βασικών δικαιωμάτων, μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών που μας οδήγησαν σε καταστάσεις πρωτόγνωρες με φτώχεια, αύξηση ανεργίας και δραματική πτώση του βιοτικού μας επιπέδου.
Οι δανειστές, η τρόικα και οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει και συνεχίζουν να προωθούν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε ένα πείραμα που οδηγεί μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις εξαθλίωσης και απόγνωσης.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουν για πολλοστή φορά το τίμημα στοχευμένων πολιτικών που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν όλο και περισσότερες κοινωνικές τάξεις στην οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική ασφυξία.

Συναδέλφισσες – φοι,
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το ισχυρό ανάχωμα αποτελεί μόνο η συλλογική δράση. Το Συνδικάτο αποτελεί την ισχυρή ελπίδα των εργαζομένων για την αποτροπή του σχεδιασμού και της εφαρμογής των αντεργατικών πολιτικών.
Σε αυτό τον αγώνα ο ρόλος ενός πρωτοβάθμιου σωματείου όπως ο Σύλλογος Προσωπικού μπορεί και πρέπει να είναι σημαντικός και καίριος. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΠΑΣΚΕ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες και συμμετείχε σε αγώνες για να αντιμετωπισθούν κίνδυνοι όπως η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που φάνταζε από πολλούς ως βέβαιη και αναπόφευκτη. Ήταν η πρωτοπόρος δύναμη ενάντια στις περικοπές των μισθών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Σε αυτόν τον συνεχή αγώνα χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα όπλα. Η κύρια δύναμή μας ήταν η συνδικαλιστική – πολιτική δράση αλλά και κάθε άλλη μορφή υποστήριξης αυτής της δράσης που τόσο πολύ πολεμήθηκε. Μαζί με τις απεργίες, τις στάσεις, τα συλλαλητήρια και τις καταλήψεις χρησιμοποιήθηκε και η δικαστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος δράσης κατασυκοφαντήθηκε και πολεμήθηκε στην πράξη από τις παρατάξεις της ΕΣΚ και του ΣΕΚΕ.
Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που χαρακτηρίζει ως δημόσιο αγαθό το νερό και που βάζει φραγμό στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας, αποτελεί απόρροια αυτού του αγώνα για μία Ε.ΥΔ.Α.Π. δημόσια, κοινωνική, οικονομικά αυτοδύναμη.

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ είναι αυτή που παρουσίασε υπεύθυνες προτάσεις για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όπως η υπογραφή τριετούς ΣΣΕ για τα έτη 2012 – 2015, η λύση του χρονίζοντος θέματος των εργατοτεχνιτών κ.α.
Απέδειξε ότι μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον όταν είσαι απαλλαγμένος από κομματικές εντολές, λαϊκισμούς και εξαρτήσεις, μπορεί να δώσεις συγκεκριμένες λύσεις και να διασώσεις το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τα δύο τελευταία χρόνια η ΕΣΚ – ΚΚΕ είχε την ευθύνη της Προεδρίας του Συλλόγου. Η όλη στάση της, χαρακτηρίζεται από την πλήρη υπακοή στο κόμμα και όχι στα κελεύσματα και τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου. Αποφάσεις του ΔΣ δεν υλοποιούνταν αν δεν συμφωνούσαν με τη γραμμή της ΕΣΚ – ΚΚΕ. Το προσωπικό είχε δώσει στις προηγούμενες εκλογές του 2012 εντολή για συνεργασία των παρατάξεων. Η ηγεσία του Συλλόγου περιφρόνησε και έπραξε εντελώς αντίθετα με αυτή την απαίτηση των εργαζομένων. Το κομματικό καθήκον υπέταξε τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό και φανερό στους πάντες. Απουσία του Συλλόγου από κοινούς αγώνες και περιχαράκωση στον κομματικό κλοιό του ΚΚΕ. Με αυτό τον τρόπο καθοδήγησης η δύναμη του Συλλόγου μας μειώθηκε περίπου στο μισό μέσα σε δύο χρόνια.!!! Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του την καλύτερη απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της ΕΣΚ – ΚΚΕ.
Το ΣΕΚΕ ήταν η ουρά της ΕΣΚ – ΚΚΕ σε όλη αυτή την διαδρομή των δύο ετών. Ενώ με κάθε ευκαιρία συκοφαντούσε το Συνδικάτο επειδή δεν μπορούσε να το ελέγξει, εμφανίζεται σήμερα σαν ο σωτήρας του και ο φορέας νέων ιδεών. Οι πιο καταδικαστέες, παλαιοκομματικού τύπου, μεθοδεύσεις όπως η μεταφορά προσωπικού παραμονές εκλογών, χαρακτηρίζονται μαζικοποίηση του Συλλόγου. Επί δύο χρόνια η μαζικοποίηση είχε ξεχαστεί, τη θυμήθηκε το ΣΕΚΕ παραμονές εκλογών μέσω εξώδικου. Οι όψιμοι αγωνιστές, οι υβριστές και συκοφάντες του Συνδικάτου παρουσιάζονται ως οι νέοι Σωτήρες του. Η υποκρισία και το ψέμα σε όλο το μεγαλείο. Με την τελευταία ανακοίνωση του το ΣΕΚΕ παρουσιάζεται μάλιστα ως ο μάγος Χουντίνι που θα επιλύσει με μαγικό τρόπο τα προβλήματα των εργαζομένων. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν συνεισφέρει το παραμικρό σε οποιαδήποτε λύση έχει δοθεί.
Η ΔΑΚΕ ήταν η παράταξη που ήταν πιστή στην παράδοση του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Παρ’ ότι σε μια σειρά από θέματα είχαμε κοινές θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως της οικονομικής επιβίωσης του Συλλόγου, προτίμησε τον εύκολο αυτό δρόμο. Ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνήσαμε ότι ο Σύλλογος δεν μπορούσε να επιβιώσει αν δεν υπήρχε λύση στο θέμα της υπαλλήλου που απασχολούσε ο Σύλλογος, η ΔΑΚΕ αρνήθηκε την προτεινόμενη λύση ξεχνώντας ότι ο Σύλλογος υπάρχει χάρη στις συνδρομές των μελών μας και αυτές διαχειριζόμαστε.
Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη η οποία ενθάρρυνε την αφαίμαξη του Συλλόγου όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μεταφέροντας μέλη στους μονοπαραταξιακούς συλλόγους που ελέγχει πλήρως, εγκλωβίζοντάς τους στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Συναδέλφισσες – φοι
Οι καιροί και οι πολιτικές που αντιμετωπίζουμε δεν σηκώνουν άλλους πειραματισμούς και καιροσκοπισμούς. Απαιτούν υπευθυνότητα, μαχητικότητα, ενότητα. Απαιτούν δράσεις και λογικές μακριά από μικροκομματικές λογικές, λαϊκισμούς και ανευθυνότητες.
Απαιτούν Συνδικάτο που θα ενδιαφέρεται και θα παρεμβαίνει για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ είναι η παράταξη που μπορεί να ενώσει τους εργαζόμενους, να δώσει μάχες και να προτείνει λύσεις στα επόμενα κρίσιμα χρόνια.
Ο αγώνας είναι διαρκείας και απαιτεί την συστράτευση όλων μας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Προσωπικού,
Σας καλούμε να εμπιστευθείτε την ΠΑΣΚΕ.
Σας καλούμε να ψηφίσετε την ΠΑΣΚΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here