Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: “Οι προσλήψεις παγώνουν, οι εργολάβοι (ξανα)έρχονται”

Ανακοίνωση Νο 1  •  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι προσλήψεις παγώνουν, οι εργολάβοι (ξανα)έρχονται

1. Εργολάβος στο ΚΕΛ Μεταμόρφωσης

Με τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων 19116/25-01-2017 κα 19128/08-02-2017 το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ ξεκινάει τη διαδικασία να παραχωρήσει για δύο χρόνια «τη λειτουργία, τη συντήρηση και εργασίες επισκευών στο ΚΕΛ (Βιολογικός) Μεταμόρφωσης» σε εργολάβο.

Τον Αύγουστο του 2015 η ΕΥΔΑΠ ανέκτησε με πλήρη επιτυχία από τον εργολάβο τη λειτουργία του ΚΕΛ (Βιολογικού) Θριασίου με προσωπικό ΕΥΔΑΠ.

Ενάμιση χρόνο μετά, αναμένουμε ακόμα την προκήρυξη των μόνιμων προσλήψεων, η ανακατανομή προσωπικού δεν έχει προχωρήσει εκτός του «παρκαρίσματος» πλήθους στελεχών στις πολλαπλές θέσεις του νέου οργανογράμματος.

Αντί οι αποφάσεις της Διοίκησης να είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ (όπως αρέσκεται να διακηρύσσει), προχωράει την εργολαβοποίηση και την παραχώρηση αντικειμένων σε ιδιώτες, ενισχύοντας, στην πράξη, την ιδιωτικοποίηση. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων, κάνοντας τη δημόσια ΕΥΔΑΠ «αδειανό πουκάμισο», εντός του οποίου χωράνε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα και «τρωκτικά».

Η έλλειψη προσωπικού (γεγονός μεν, δικαιολογία δε) επιβάλλει την πλήρη αξιοποίηση όλου του προσωπικού, την ορθολογική κατανομή και ανακατανομή του, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Και κυρίως φυσικά την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων, ώστε να μπορεί να στηριχτεί η ανάκτηση αντικειμένων και η παρεμπόδιση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης, άμεσης και έμμεσης.

Μη μας πουν ότι είναι μια προσωρινή αναγκαστική λύση. Τα ίδια ακούσαμε όταν τον Αύγουστο του 2014 δόθηκε σε security η κεντρική πύλη Γαλατσίου και τον Αύγουστο του 2016 η βόρεια πύλη Γαλατσίου. Ακόμα security έχουν. Φυσικά έχοντας το φόβητρο της ιδιωτικοποίησης για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών μέσω Υπερταμείου, θέλουν να μας πείσουν ότι τα 2-3 χρόνια μοιάζουν όντως προσωρινά.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας σε μια τέτοια απόφαση. Καλούμε τη διοίκηση να την αναθεωρήσει και να δημιουργήσει σχέδιο λειτουργίας του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης με προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, κατά τα πρότυπα της επιτυχημένης ανάκτησης του ΚΕΛ Θριασίου.

Καλούμε τη διοίκηση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία να ενεργοποιηθούμε άμεσα και να ματαιώσουμε ΤΩΡΑ τη διαδικασία παράδοσης του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης σε εργολάβο.

2. Προσλήψεις τακτικού προσωπικού

Ας βγει επιτέλους ένας υπηρεσιακός ή διοικητικός υπεύθυνος να εξηγήσει τι γίνεται ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της ΣΣΕ του 2015, που προέβλεπε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού; Δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων διοίκησης και κυβέρνησης για τις μόνιμες προσλήψεις. Αποτέλεσμα δε βλέπουμε. Που στο καλό έχουν χαθεί έστω αυτές οι ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις; Παράλληλα παρατηρούμε και καθυστέρηση στη διαδικασία προκήρυξης-πρόσληψης των 8μηνιτών του 2017. Να υποθέσουμε ότι δεν είναι τυχαία όλα αυτά ή θα χαρακτηριστούμε καχύποπτοι;

Πλήθος υπηρεσιών είναι στο όριο της κατάρρευσης ενώ η απαξίωση και υποστελέχωση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα εργολαβοποίησης όλων των τομέων της εταιρίας.

Καλούμε την ΟΜΕ και τους συλλόγους να αναλάβουμε δυναμική δράση για την επιβολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων. 

3. Οι 23 νέοι Υδρονομείς

Και φυσικά δε μπορούμε να επιτρέψουμε απολύσεις τακτικού προσωπικού. Φημολογείται ότι ακόμα και οι 23 υδρονομείς που διανύουν την 7μηνη δοκιμαστική τους περίοδο, ενδέχεται να απολυθούν με τη λήξη του 7μήνου.

Θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη η ενέργεια που θα αφήσει περιθώρια για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ομαλή συνέχεια και μονιμοποίηση των νέων συναδέλφων. Η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των υδρονομείων θα τεθεί σε μέγιστο κίνδυνο και οι επιπτώσεις στην καλή υδροδότηση του λεκανοπεδίου θα είναι πλέον εμφανείς. 

4. Rotation;

Τι λάθος έγινε στη διαδικασία αξιολόγησης και στελέχωσης που ολοκληρώθηκε πριν τέσσερεις μήνες (αφού είχε προηγηθεί ένας χρόνος διαβούλευσης) και οδηγείται η διοίκηση στην 6η ήδη, οργανογραμματική αλλαγή εντός τριμήνου από την, μετά βαΐων και κλάδων, «οριστικοποίηση» του οργανογράμματος και της στελέχωσης του.

Μήπως, ο Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει να εξηγήσει ποιοι είναι οι λόγοι αυτών των αλλαγών και ειδικά της τελευταίας με το rotation των δύο τομεαρχών (Αθήνας και Πειραιά).

  • Περιττό να πει κανείς ότι η ατεκμηρίωτη (και συνοδευόμενη με φήμες) αλλαγή και μάλιστα εναλλαγή στελεχών, εκφεύγει της χρηστής διοίκησης και του διευθυντικού δικαιώματος.
  • Περιττό επίσης να πει κανείς ότι συμψηφισμοί, συμβιβασμοί και “επιστροφές” που να βαίνουν σε βάρος του έργου της ΕΥΔΑΠ και του ομαλού εργασιακού κλίματος στους τομείς δεν αποτελούν την επιτομή του καλού management. 

Στρογγυλοποιήσεις, υπονοούμενα, δήθεν ισορροπίες, γύρω γύρω όλοι και στη μέση υπερταμείο, ιδιωτικοποίηση και μόνιμες προσλήψεις που ακούμε και μόνιμες προσλήψεις δε βλέπουμε, μοιάζει με κοκτέιλ θανάτου για τη δημόσια ΕΥΔΑΠ.

Ο καθένας παίρνει την ευθύνη του. Κυρίως όμως πρέπει οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία να πάρουν την ευθύνη να μην ανέχονται άλλο το ξήλωμα του πουλόβερ της δημόσιας ΕΥΔΑΠ. 

  • Να συγκληθούν άμεσα Συνελεύσεις όλων των εργαζομένων στους Τομείς Αθήνας και Πειραιά για να εκφράσουν τη γνώμη τους για την οργάνωση των τομέων και την στελέχωση, η οποία να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
  • Διαφάνεια στην προκήρυξη, επίβλεψη και παραλαβή έργων και υπηρεσιών. Απαγόρευση εκπτώσεων που εξ ορισμού «φωνάζουν» αδυναμία εκτέλεσης της ποσότητας και της ποιότητας των εργασιών που προβλέπονται. Διαδικασίες ευέλικτες μεν, αντικειμενικές και ελεγχόμενες δε, στην επίβλεψη και στην παραλαβή. Επαρκής στελέχωση και εναλλαγή του προσωπικού που εντέλλεται να εργαστεί σε επιβλέψεις και παραλαβές.
  • Υπεράσπιση του αντικείμενου εργασίας στην πράξη και όχι στα λόγια, από όλο το μόνιμο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, και στοχοπροσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Η καλή και επαρκής εργασία του προσωπικού και οι ικανοποιημένοι πολίτες, μαζί με το αγωνιζόμενο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ και τη μαχόμενη κοινωνία μπορούν να σώσουν το δημόσιο Νερό. 

Απαιτούμε

  • Άμεση πρόσληψη των 300 εγκεκριμένων θέσεων τακτικού προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων.
  • Μονιμοποίηση των 23 νέων συναδέλφων, υδρονομέων. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

 

ΥΓ 1: Το Σωματείο Αποχέτευσης πρέπει άμεσα να αντιδράσει δημόσια στην πλήρη παράδοση του ΚΕΛΜ σε εργολάβο.

ΥΓ 2: Το σωματείο Τεχνικών & Υπαλλήλων δεν λέει  κουβέντα για τους νέους συναδέλφους υδρονομείς, πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη του. Γιατί;

ΥΓ 3: Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για την εργολαβοποίηση του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης και την έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Είναι η ΔΑΚΕ αντίθετη με την εργολαβοποίηση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ; Ουδέποτε στο παρελθόν έχει εκφράσει (δημόσια τουλάχιστον) αντίστοιχη θέση. Λογικό, αφού η ΔΑΚΕ ως κομματικός βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΥΔΑΠ, αποδέχεται την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και θεωρεί τους πάση φύσεως εργολάβους φορείς της «ανάπτυξης» για να βγει η χώρα από την κρίση. Ενώ στην ανακοίνωση η ΔΑΚΕ εμφανίζεται αντίθετη, δεν απαιτεί και δεν προτείνει τρόπους για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, όπως π.χ. κάνει για τις μεταθέσεις υπαλλήλων. Γιατί όπως λέει και σοφός λαός: «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» ώστε να έχουμε «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here