Σάββατο 25/05/2019

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: Παράνομη και καταχρηστική η «ομηρία» των 23 υδρονομέων

Δημοσιεύτηκε στις:

Ανακοίνωση Νο 4 – Δευτέρα 25 /2/ 2019

Παράνομη και καταχρηστική η «ομηρία» των 23 υδρονομέων

Με επιστολή τους προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, οι 23 υδρονομείς ζητάνε την εφαρμογή του νόμου και τη συνακόλουθη λήξη της εργασιακής τους ομηρίας.

Ποιος επιτέλους, είναι αυτός ο «αόρατος δάκτυλος» που βάζει διαρκή εμπόδια σε 23 ανθρώπους, αφού το οποιοδήποτε ζήτημα και αν υπήρχε, κρίθηκε και αντιμετωπίστηκε και δικαστικά και νομοθετικά;

Πώς γίνεται οι αρμόδιες Υπηρεσιακές μονάδες της ΕΥΔΑΠ να σπεύδουν στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων και διατάξεων που μειώνουν μισθούς, προκαλούν απολύσεις και καταργούν δικαιώματα, ενώ οι ελάχιστες ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων… διαφεύγουν της προσοχής τους;

Η ακατανόητη καθυστέρηση στη λήψη μιας τυπικής απόφασης για την ένταξη των 23 συναδέλφων στο τακτικό προσωπικό και στις διατάξεις του κανονισμού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, εκτός του ότι χρήζει «ψυχολογικής» ερμηνείας, είναι παράνομη και καταχρηστική.

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ φέρει την πλήρη ευθύνη για την μη εφαρμογή της δικαστικής, κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής απόφασης για την άρση κάθε εμποδίου για την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των 23 υδρονομέων σε Αορίστου Χρόνου.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΜΕ να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των συνδικαλιστικών (κατάληψη γραφείων διοίκησης, απεργία κ.α.) ή νομικών (μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος) μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να επικρατήσει η λογική και κυρίως η εφαρμογή του Συντάγματος (άρθρα 2, 4, 22) και του νόμου 4590/2019.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Επισυνάπτουμε την επιστολή των 23 συναδέλφων

530ΥποστηρικτέςΚάντε Like
90ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
20ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here