Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: «Πού είναι οι 300 προσλήψεις τακτικού προσωπικού;»

Ανακοίνωση Νο 6 • Δευτέρα 5/2/2018

Πού είναι οι 300 προσλήψεις τακτικού προσωπικού;

 • 37 μήνες μετά την 1η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και 29 μήνες μετά τη 2η.
 • 32 μήνες μετά την τοποθέτηση της διοίκησης Παπαδόπουλου-Μπενίση στην ΕΥΔΑΠ.
 • 27 μήνες μετά την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ του 2015 (Νοέμβριος 2015).
 • Μετά από πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις περί άμεσης, επικείμενης ολοκλήρωσης των 300 προσλήψεων.
 • Μετά από προσπάθειες της διοίκησης, για ένταξη φωτογραφικών διατάξεων στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
 • Μετά από τη διάσπαση του διαγωνισμού σε 209 ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ και 91 ΕΤ.
 • 21 μέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4512/2018 που μεταφέρει τις ΔΕΚΟ (και την ΕΥΔΑΠ) στο υπερταμείο.
 • 19 μέρες μετά (από την 17η-01-2018) την επίσημη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ ότι έστειλε στο ΕΤ (Εθνικό τυπογραφείο) για δημοσίευση την προκήρυξη 1Κ/2018, για τις 209 θέσεις τακτικού προσωπικού.
 • 17 μέρες μετά (από την 19η -01-2018) την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) ότι είναι κάτοχος του 50,30% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ.
 • 13 μέρες μετά από την ανάρτηση δημοσιευμάτων που σύμφωνα με πληροφορίες τους, την 5η Φεβρουαρίου 2018 θα ξεκινούσε η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις τακτικού προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ.
 • 5 μέρες μετά την απόφαση (19527/31-01-2018) του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για 220 προσλήψεις 8μηνων ΣΟΧ.
 • Ενώ έχουν ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ οι προκηρύξεις 1Ε-2Ε-3Ε-3Κ του 2018, μερικές πολύ μεταγενέστερες της 1Κ/2018, με μέσο χρόνο για τη δημοσίευση 2 με 5 ημέρες

Η προκήρυξη και οι προσλήψεις των 300 αγνοούνται!

Μας εμπαίζουν. Κυβέρνηση-Διοίκηση-Υπερταμείο και όποιοι άλλοι συμμετέχουν και ανέχονται αυτή την απίστευτη κοροϊδία. Και αν ο λόγος είναι “άλλος”, απλά αποδεικνύεται ότι κάποιοι δε διστάζουν να σπρώξουν τη μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης στην ιδιωτικοποίηση-εργολαβοποίηση-προμηθειοποίηση αρκεί να κάνουν 9 ρουσφέτια. Ακόμα μεγαλύτερος εμπαιγμός!

Παρανομούν καθώς δεν υλοποιούν όρο της ΣΣΕ του 2015.

Κωλυσιεργούν σκοπίμως, έχοντας εξασφαλίσει ανοχή από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΟΜΕ, για να παραδώσουν το νερό στα ιδιωτικά συμφέροντα, τάζοντας μερικές θεσούλες ενοικιαζόμενων σε συνδικαλιστικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου αυτοί να σιωπούν.

Χρησιμοποιούν κι εκβιάζουν και τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους για να διαρρήξουν κάθε μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση στην ΕΥΔΑΠ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 300 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και να ξεκινήσει αμέσως νέα διαδικασία για άλλες 300. ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

 

ΥΓ: Προτείνουμε αντί να στήνουν, όπως μαθαίνουμε επιτροπές, για περικοπές αποδοχών, επιδομάτων, και άλλων απολαβών ας στήσουν μια επιτροπή να ανακαλύψει που έχουν χαθεί οι 300 προσλήψεις.

Αν θεωρούν ότι μέσω δήθεν επιτροπών θα τεκμηριώσουν-νομιμοποιήσουν, αποκαλύπτοντας δήθεν τι κατάχρηση γίνεται και πόσοι αδίκως πληρώνονται διάφορα επιδόματα, έκτακτα κλπ, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Απαιτούμε διασφάλιση των μισθολογικών και άλλων παροχών προς τους εργαζόμενους – ενιαία δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Δεν συζητάμε οτιδήποτε έχει να κάνει με νόμους-αποφάσεις και ΣΣΕ που κατοχυρώνουν νομικά τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Οτιδήποτε αν χρειαστεί θα συζητηθεί και διασφαλιστεί στην επικείμενη ΣΣΕ.

Αν η διοίκηση έχει δεδομένα μη ορθής εφαρμογής αυτών των νόμων-αποφάσεων και ΣΣΕ αφενός να ενημερώσει το συνδικάτο και αφετέρου να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή τους. Στο όνομα αποκάλυψης ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων-εξυπηρετήσεων δε θα δεχτούμε οποιαδήποτε περικοπή ή αμφισβήτηση δικαιωμάτων. Ποιος άραγε παράγει τα εκατομμύρια των κερδών της ΕΥΔΑΠ, αν όχι η εργασία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (και ειδικά αν πάρουμε υπόψη μας και κάποιες πετυχημένες επενδύσεις στην Τράπεζα Αττικής).

Και αν οι διοικούντες ανησυχούν για άδικες απολαβές ας μειώσουν τον εργασιακό χρόνο και ας προσλάβουν κόσμο να δουλέψει. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη «αδικία» και μάστιγα για τη νεολαία κα την εργατική τάξη. Και όχι να εξορθολογίζουν (sic!) δήθεν το πλαίσιο αποδοχών για να μαζεύουν ρευστό για τους μετόχους και το υπερταμείο. 

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 05-02-2018 στις 3μ.μ. στη Λαοδικείας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που καλεί η ΟΜΕ, για την αποτροπή περαιτέρω περικοπών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here