ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Με διαδικασίες fast track και χωρίς την επιβεβλημένη δημοσιότητα, η απερχόμενη διοίκηση του Συνεταιρισμού, προσπαθεί να «ξεπετάξει» μέσα σε μια εβδομάδα (29/3 Συνέλευση, 3/4 υποψηφιότητες,  8/4 αυθημερόν εκλογές), την σημαντικότερη διαδικασία συμμετοχής των μελών του, που είναι η εκλογή νέας διοίκησης.
Γιατί άραγε; Ποιους ενοχλεί η άνεση χρόνου για την κατάθεση και δημόσια αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων πριν τα μέλη επιλέξουν αυτούς που θα διαχειριστούν τις τύχες του Συνεταιρισμού, ενός συνεργατικού και οικονομικού φορέα με 2000 μέλη και ενεργητικό 1.147.812 ευρώ;
Τα τελευταία χρόνια ο Συνεταιρισμός, λειτούργησε σαν «κλειστό κλαμπ» με χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, κυρίως με δάνεια προς τα μέλη του.
Σήμερα απαιτείται να αποτελέσει έναν οικονομικό – κοινωνικό θεσμό, που θα λειτουργήσει ως δίχτυ προστασίας των μελών του (εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ) απέναντι στην κρίση.
Η ιδέα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των μελών του πρέπει να βασιστεί στην αναβάθμιση του ρόλου του, με καλλιέργεια των δεσμών των μελών του με θεσμούς, αρχές, αξίες και ιδανικά, που θα έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η λειτουργία του Συνεταιρισμού πρέπει να εξασφαλίζει μια διαρκή διαδικασία συμμετοχής, σκοπός της οποίας θα είναι να μαθαίνει τον καθένα από εμάς να ταυτίζεται με τους σκοπούς του ώστε να μην τον εγκαταλείψει και τον ξεπεράσει κάνεις.
Οι συνεταιρισμοί δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. O σκοπός τους είναι αντίθετος με τον την κυρίαρχη λογική του οικονομικού μας συστήματος, που είναι ο άκρατος καταναλωτισμός και η με κάθε θυσία επιδίωξη του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους σε βάρος των παραγωγών, των καταναλωτών, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.
Οι συνεταιρισμοί διέπονται από την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους παραγωγούς και εργαζομένους, που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες και αναπτύσσουν μη ανταγωνιστικές παραγωγικές και εργασιακές σχέσεις.
Οι συνεταιρισμοί αποσκοπούν στο να συμβάλλουν ουσιαστικά στην βοήθεια ανθρώπων που την χρειάζονται και στην αλληλεγγύη των μελών τους.
Η Συνεταιριστική Ενωτική Κίνηση συμμετέχει σε αυτές τις αρχαιρεσίες με σκοπό να συμβάλλει ώστε ο Συνεταιρισμός να ζωντανέψει, να διευρυνθεί, να αναπτύξει νέες δραστηριότητες.
Με τη συμμετοχή μας στο νέο Δ.Σ., σε συνεργασία με όσους συμφωνούν, θα επιδιώξουμε:
1.    Την εγγραφή όλων των συναδέλφων της ΕΥΔΑΠ στη δύναμή του.
2.    Διαφάνεια, σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό, οργανωτικό, οικονομικό)
3.    Διαρκή ενημέρωση, περισσότερη λογοδοσία (ιστοσελίδα, ενημερωτικά έντυπα), να ακούγεται συχνότερα η φωνή των μελών,
4.    Καταστατικές αλλαγές ώστε να προβλέπεται η ανάκληση και ο περιορισμός στις θητείες των μελών του ΔΣ. Κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας.
5.    Την  αποδοτικότερη αξιοποίηση της καταναλωτικής ισχύος των μελών αλλά και των ίδιων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση με σημαντικές εκπτώσεις σε είδη καθημερινής χρήσης (διατροφή, υγιεινή, ένδυση, υπόδηση), αλλά και αναψυχής (πολιτιστικά αγαθά, τουρισμός, διακοπές κ.α.)
6.    Συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς (αγροτικούς, παραγωγικούς, καταναλωτικούς) και μεμονωμένους παραγωγούς ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.
7.    Δημιουργία ταμείου Αλληλοβοηθείας για τη ενίσχυση μελών – συναδέλφων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                           (μέχρι 9 σταυρούς)
 1. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Θεοδώρου (200027)
 2. ΓΕΛΑΔΑΣΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  (80570)
 3. ΛΥΜΠΕΡΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (95296)
 4. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣΜΑΝΩΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (93252) 
 5.  ΜΠΑΣΤΕΑΣΠΕΤΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ (84011)
 6. ΜΠΕΣΛΕΜΕΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  (84657)
 7. ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (94088)
 8. ΡΙΠΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (200035)
 9. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ –  ΚΑΜΗΛΟΥΑΝΤΙΓΟΝΗ του AΝΤΩΝΙΟΥ (96044)
 10. ΤΟΤΟΜΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (92106)
Υποψήφιοι για το Εποπτικό Συμβούλιο
                                          (μέχρι 5 σταυρούς)
 1. ΚΑΝΑΡΑΧΟΣΑΡΓΥΡΗΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (97086)
 2. ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (83231)
 3. ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΚΟΣΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ (82617)

Εργαζόμενοι & Συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ, μέλη του Συνεταιρισμού
Πάρτε μέρος όλοι στις Αρχαιρεσίες
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
Κτήριο Λαοδικείας:   7.00  – 10.30.
Κτήριο Περισσού:      11.30  – 15.00

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here