ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών εκφράζει την ειλικρινή απορία του για την επιστολή της ΠΟΣ προς το ΤΑΙΠΕΔ να συναντηθούν «προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που προκύπτουν» από «την αποκρατικοποίηση που πρόκειται να γίνει άμεσα !!!! »
Εντάξει, γνωρίζουμε ότι οι δύο παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που έχουν έλθει εις γάμου κοινωνία, μετά την ύπνωση που έφεραν στο εργατικό κίνημα , έχουν πολύ χρόνο στη διάθεση τους και μπορούν να περνάνε για κανένα καφεδάκι από διάφορα ταμεία, γραφεία, υπουργεία.
Θα σταθούμε λοιπόν μόνο στα «λάθη» της επιστολής. Πόσα λάθη σε μία μόνο κίνηση και δύο μόνο παραγράφους!!! Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
1.      Το υψηλότερο συνδικαλιστικό όργανο των σιδηροδρομικών, αντί να οργώνει τους χώρους δουλειάς, τους δήμους που περνάει ο σιδηρόδρομος, τα εργατικά κέντρα και τις τοπικές κοινωνίες σε μια τεράστια εκστρατεία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, κλείνει ραντεβού με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ !!!!
2.      Το υψηλότερο συνδικαλιστικό όργανο των σιδηροδρομικών αναγνωρίζει τελικά την ύπαρξη και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ενός αμφιλεγόμενου Φορέα που, πέρα από το τι έχει στο σχεδιασμό του, στήθηκε όπως στήθηκε και αποτελεί σφαγέα των δημόσιων αγαθών, των κοινωνικών υπηρεσιών, του πλούτου της χώρας.
3.      Το υψηλότερο συνδικαλιστικό όργανο των σιδηροδρομικών υιοθετεί τον κομψό όρο «αποκρατικοποίηση» αντί του πραγματικού «ιδιωτικοποίηση». Η λέξη αποκρατικοποίηση συνάδελφοι χρησιμοποιείται από την ίδια τη μνημονιακή κυβέρνηση, για να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα του ξεπουλήματος των υποδομών που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αυτές οι υποδομές δεν ανήκουν καν στο διεφθαρμένο κράτος που χτίσανε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια, η καθεμιά μόνη της ή χεράκι χεράκι. Αυτές οι υποδομές ανήκουν στον ελληνικό λαό που τις πλήρωσε, που τις έχτισε, που τις λειτούργησε όλα τα χρόνια. Και τώρα χαρίζονται στους ιδιώτες είτε με άμεσο τρόπο είτε με έμμεσο.
4.      Το υψηλότερο συνδικαλιστικό όργανο των σιδηροδρομικών ξέχασε να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την ατζέντα της συζήτησης. Τι σημαίνει «θέματα που προκύπτουν» από την «αποκρατικοποίηση»; Έχουμε αποδεχτεί το ξεπούλημα και μένει να κανονίσουμε τίποτα λεπτομέρειες; Μήπως θα ζητήσουμε κανένα νέο επίδομα, επίδομα σιωπής και συνενοχής, που θα μας το απονείμει το ΤΑΙΠΕΔ αυτή τη φορά, μαζί με την ανοιχτή παλάμη;
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καλεί την ΠΟΣ να αποσύρει την πρόσκληση που η ίδια έκανε προς το ΤΑΙΠΕΔ. Και να κάνει επιτέλους πρόσκληση στους εργαζόμενους και την κοινωνία για την υπεράσπιση του σιδηρόδρομου, της δουλειάς μας, της αξιοπρέπειας μας.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here