ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Όλοι την Τρίτη 16/7 στην Γενική Πανελλαδική Απεργία

ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ
    Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στις λίστες των απολυμένων της ΕΡΤ προσθέτει τις λίστες των απολυμένων καθηγητών, (που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο προτού καν ψηφισθεί ο νόμος μίνι μνημόνιο), προστίθενται οι λίστες των δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων, των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων, και των καθηγητών. Συγχρόνως παραδίδουν τις υπηρεσίες αυτές στο ιδιωτικό κεφάλαιο με μισθούς πείνας και εργασιακά «δικαιώματα» Μεσαίωνα.
Από τις 22 Ιουλίου 12.500 συνάδελφοί μας θα συναθροιστούν στο 1,5 εκατ. ανέργων που δημιούργησε η πολιτική των μνημονίων και της απόλυτης εξυπηρέτησης των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου
Η κυβέρνηση  των επιστρατεύσεων, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των Προεδρικών Διαταγμάτων παίζει με τον κοινωνικό αυτοματισμό, εμφανίζει τις απολύσεις στο δημόσιο, σαν αντιστάθμισμα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Προσπαθεί με τα παπαγαλάκια της να πείσει ότι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα δημιουργούν θέσεις εργασίας στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, της Δημοκρατικής εκτροπής, αποδεικνύει ότι δε σέβεται ούτε τις αποφάσεις του ΣΤΕ, κρατώντας εδώ και 1 μήνα κλειστή την ΕΡΤ παρά τις αντίθετες αποφάσεις του. Φυσικά αρνείται να εφαρμόσει και όσες αποφάσεις καταρρίπτουν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των μισθών μας. Είναι η  απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι με δικαστικούς αγώνες θα πάρουν πίσω μισθούς και δικαιώματα που έχασαν κι εξαντλούν εκεί τη συνδικαλιστική τους δράση.
Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο με το άρθρο 105 του υπό ψήφιση Σχεδίου νόμου «Φορολογία εισοδήματος – επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Ν. 4127/13 και άλλες διατάξεις» οι εργαζόμενοι που απολύονται για οποιονδήποτε λόγο, αιτιολογημένο ή και αυθαίρετο δεν έχουν το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής, ακόμα κι αν η αυθαίρετη πρωτοβουλία του κράτους ή του εργοδότη (π.χ απόλυση εγκύου, συνδικαλιστών κ.ά) είναι αυταπόδεικτη.
Με άλλα λόγια «ανοίγει η πόρτα για χιλιάδες αυθαίρετες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και θωρακίζονται ακόμα περισσότερο νομοθετικά οι επιδιώξεις για κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις.
Η κυβέρνηση της εθελόδουλης υποταγής επιταχύνει τους ρυθμούς ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ σε πείσμα όσων από την ηγετική ομάδα της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ αντιτείνουν ότι δεν έχει «έρθει η ώρα» της ΕΥΔΑΠ και αρνούνται το συντονισμό και τη δράση με κοινωνικά ευρωπαϊκά και ελληνικά  κινήματα, Ομοσπονδίες Σωματείων και Σωματεία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
 Το μέλλον το δικό μας, αλλά και την νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300 €. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς δημόσιες επιχειρήσεις νερού και ενέργειας που να έχουν πρόσβαση όσοι βιώνουν το κοινωνικό αποκλεισμό.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
 Ο τεμαχισμός των αντιδράσεών μας,  βοηθάει τη κυβέρνηση να περάσει τις καταστροφικές επιλογές της. Ο μόνος δρόμος είναι ο παρατεταμένος συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων, μέχρι την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων την επιβάλλουν ή την ανέχονται.
Το ΣΕΚΕΣ καλεί τους συναδέλφους στην ΕΥΔΑΠ να ξεπεράσουν την ακινησία και την υποταγή της ηγετικής ομάδας της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. Τα σωματεία να συντονίσουν τη δράση τους με τους συναδέλφους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια τους για την επιβίωση τους για το δικαίωμα τους στην εργασία.
·        Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία της 16 Ιούλη. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων 11:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος . Όχι για άλλη μια εκτόνωση, αλλά για ν’  απαιτήσουμε αγώνα διαρκείας, μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής
·         Κανένας στη δουλειά Κανένας στο σπίτι. Όλοι στους δρόμους.
·        Συμμετέχουμε στην ολονύχτια Περικύκλωση και συναυλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιούλη. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης για να μη περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.  
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή και  ανοίγουμε δρόμο στον ορίζοντα για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος και οι εργαζόμενοι.
  • ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
Προσυγκέντρωση ΣΕΚΕΣ 10:30 Σταδίου και Σανταρόζα

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here