Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας, Σωματείων και παρατάξεων εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για την εργατική πρωτομαγιά

Για την Εργατική Πρωτομαγία η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠμ τα σωματεία και οι παρατάξεις εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις (κλικ στο “+”)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2018

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις να παραμένουν τεράστια.
Γι’ αυτό επιβάλλεται να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη 1η Μάη.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
– Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση,
– Εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
– Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
– Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Η ΟΜΕ–ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στην Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Τρίτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος..

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σινιώρης Γιώργος Κορλός Ηλίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π 
Αθήνα, 30 Απριλίου 2018

Μια μέρα, ένας μήνας, πολλές ιστορίες, ακόμα πιο πολλά θύματα. Όλα από την πλευρά των εργατών, των αγωνιστών, των ανθρώπων που ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο και που μόνο οι σφαίρες μπορούν να σταματήσουν τα όνειρα και τους αγώνες τους. Μάιος 1886 στο Σικάγο, Μάιος 1936 στη Θεσσαλονίκη (καπνεργάτες). Πόσο πόνο, οργή, θυμό αλλά και ελπίδα και δύναμη συγχρόνως μπορεί να κρύβει το μήνυμα της σημερινής ημέρας.

Μετά από οκτώ χρόνια στερήσεων, θυσιών οι εργαζόμενοι στην χώρα μας
δεν βλέπουν καμιά ελπίδα στο άμεσο μέλλον. Τα κούφια λόγια της Κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια ηχούν λιγότερο οδυνηρά από τις κραυγές αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι στερούνται κάλυψης βασικών αναγκών. Στερούν από τα παιδιά ακόμα και την τροφή, την στέγαση, την μόρφωση, την ψυχαγωγία, την διασκέδαση. Στερούν από τους νέους το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή, στερούν το δικαίωμα στην τρίτη ηλικία της ασφάλειας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κοινωνικά δικαιώματα και αξίες πανανθρώπινες καταλύθηκαν στην χώρα μας, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα βιάστηκε και αυτοί μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια.

Ποια έξοδο και με ποιο τίμημα; Μήπως με αυτό των πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλές δεκαετίες ακόμη; Και στην πλάτη ποιών θα δημιουργούνται τα πλεονάσματα; Των συνήθη θυμάτων. Αυτών του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, των νέων μικρομεσαίων επαγγελματιών. Ενώ από την άλλη, το κεφάλαιο θησαυρίζει, είτε μέσω των χρηματιστηρίων, των πολυεθνικών που μολύνουν την γη, το νερό και τον αέρα, του πετρελαίου, της εκμετάλλευσης όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών οι οποίες είναι δημόσιες και πιο πολύ του κεφαλαίου των όπλων, της βιομηχανίας που σκορπά τον πόλεμο και τον θάνατο για να θησαυρίζει. Χθες ήταν η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, σήμερα είναι η Συρία αύριο ποιος;

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις εργατικές διεκδικήσεις και στις απαιτήσεις μας για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Πρέπει και οφείλει να διευρυνθεί για να συμπεριλάβει όλους τους καταπιεσμένους λαούς της γης. Έχει χρέος να συμπεριλάβει όλους όσοι αγωνίζονται για παγκόσμια ειρήνη, δικαιοσύνη, ισότητα, ευημερία.

Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Δικαίωμα στην ζωή και στην δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
 • Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
 • Εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών για δημόσιο όφελος.
 • Πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.
 • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
 • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

  Συμμετέχουμε δυναμικά στα συλλαλητήρια της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ν. Βασιλειάδης Μ. Βρούτσης


ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2018 1Η ΜΑΙΟΥ

Άλλη μια Πρωτομαγιά, η όγδοη, μέσα στη μνημονιακή κρίση για τους Έλληνες. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αυτά που πρέπει να αντιπαλέψουμε.

Φτάνει πια!

Απαιτούμε ισονομία, εργασιακή σταθερότητα για τους πολίτες, το δίκιο μερίδιο μας από την ευημερία που εμείς παράγουμε, αγωνιζόμαστε για το δίκιο των πολλών και όχι των δανειστών.

Συσπειρωνόμαστε και απεργούμε για να περιφρουρήσουμε τις θέσεις εργασίας, για ένα κοινωνικό σύστημα ασφάλειας και πρόνοιας για όλους που το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια θα είναι αυτονόητα και κανείς δε θα καλείται να ζήσει με 250€ το μήνα.

Οι δυνάμεις της εργασίας και η νέα γενιά είναι η κινητήριος δύναμη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Καλούμε όλους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές, να συμμετάσχουν μαζικά, αποφασιστικά και δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων.

Τα επιτεύγματα του Εργατικού Κινήματος που κατακτήθηκαν με αγώνες ετών δεν θα επιτρέψουμε να γκρεμιστούν μέσα στα μνημόνια που υπέγραψαν άλλοι για λογαριασμό μας.

Όλοι μαζί στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης του Μάη σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα 11 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 30 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει όλη την κοινωνία και όλα τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων. Οι κοινωνικές παροχές μειώνονται, οι συνταξιούχοι εξαθλιώνονται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και η χώρα βρίσκεται στο κενό. Αυτοί που έταζαν προεκλογικά κατάργηση των μνημονίων και αξιοπρέπεια για όλους, εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο και υποτάχθηκαν στις επιταγές της ΕΕ, χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Ξεπούλησαν τη ζωή μας και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να οδηγούν την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες στην απόλυτη καταστροφή.
Επιβάλλεται να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα άδικα και βίαια μας στερήθηκαν.
Δυνατοί και ενωμένοι πρέπει να δώσουμε το παρόν αύριο 1η Μαΐου στην Γενική Απεργία και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αξίζουμε καλύτερα, διεκδικούμε πίσω όσα μας στέρησαν

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΕ


 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here