Αγαπητοί Συνάδελφοι σας διαβεβαιώνω δημόσια και ανοικτά ότι ουδέποτε είχα εμπλοκή έμμεση ή άμεση ή έστω σιωπηλή αποδοχή πιθανής ευνοϊκής ασφαλιστικής κατάστασης με σκοπό οιοδήποτε προσωπικό όφελος.Οι στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα, «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» επαρκούν ως μόνη απάντηση στις γνωστές Αγγελακικής και διόλου «αγγελικής» έμπνευσης και συγγραφής ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ στις 27 και 29/5/2013.

Όλη η 30ετής υπηρεσιακή μου διαδρομή είναι διάφανη:18 χρόνια (1983-2001) απλός χημικός, 7 χρόνια (2001-2008) Προϊστάμενος Υπηρεσίας ελέγχου ποιότητος ύδατος, 5 χρόνια (2008- σήμερα) Ελεγκτής στην Διεύθυνση Εσωτερικού ελέγχου.Αν και κάτοχος 3 Πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών, ουδέποτε διανοήθηκα να απαιτήσω την θέση άλλου συναδέλφου, ουδέποτε παρεκάλεσα για υψηλές θέσεις και αξιώματα Διευθυντού όπως αυτά που απλόχερα τώρα μοιράζει η ΔΑΚΕ σε κατά πολύ νεώτερούς μου και με λιγότερα προσόντα συναδέλφους. Ουδέποτε μέχρι σήμερα έλαβα οιαδήποτε έκτακτη αμοιβή ή χρηματικό δώρο για επιπλέον εργασία, παρόλο που συμμετείχα σε πολλές επιτροπές εργασίας.

Προφανώς δεν χρειαζόταν το Δελτίο Τύπου (29/5/2013) για να αποδειχθεί ότι η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ μοιράζει θέσεις και αυξήσεις μισθών στα «υπάκουα» στελέχη της. Το καινούργιο είναι ότι εγκαινιάζεται μία νέα τακτική. Αυτή της κατασυκοφάντησης και του διασυρμού με ονομαστική αναφορά, οποιουδήποτε τολμά να αρθρώνει ανεξάρτητο λόγο και να τηρεί αξιοπρεπή στάση.

Η πρώτη 27/5 κυκλοφόρησε ως «απόφαση της διοίκησης Νο 9». Έτσι μόνον μπορεί να εξηγηθεί η αμετροεπής ενέργεια επίδειξης δύναμης – προς ποιους άραγε; – και η αλαζονική συμπεριφορά της ΔΑΚΕ να εμφανίζεται, απροκάλυπτα πλέον, σε ρόλο «συνδιοίκησης» της ΕΥΔΑΠ.

Αυτό συνέβη, με την αποκήρυξη της ομόφωνης ανακοίνωσης του ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ανυπόγραφη, αποκαλώντας τον Σύλλογο ως «φερόμενο» Επιστημονικό. Αμφισβητεί συλλήβδην όλους τους πτυχιούχους μέλη του.

Η ρήση «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, συκοφαντείτε στο τέλος κάτι θα μείνει» δεν μπορεί να με αγγίξει!

Αυτή η τακτική ακολουθήθηκε όσον αφορά στο πρόσωπό μου, με την διαδοχική αναφορά και στις δύο ανακοινώσεις, ότι δήθεν παρανόμως ή παρατύπως λαμβάνω χωρίς να δικαιούμαι βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Η απλή αλήθεια, που και οι ίδιοι, πολύ καλά γνωρίζουν είναι ότι, όλοι οι πτυχιούχοι Χημικοί, εκ του νόμου, ασφαλίζονται με Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα. Όταν μετατέθηκα στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, το επεσήμανα ως όφειλα στην Δ/νση Ανθρωπίνων πόρων και το επικαλέστηκα ως βλαπτική εκδοχή, σε αγωγή μου διεκδικώντας την ακύρωση αυτής της μετάθεσης. Στο Δικαστήριο η θέση της Εταιρείας ήταν πως αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι βάσιμος επειδή δεν πρόκειται να μεταβληθεί η ασφαλιστική μου ένταξη. Επομένως η συνεχιζόμενη κάλυψή μου με Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα δεν είναι αποτέλεσμα καμίας δικής μου παρέμβασης αλλά της επίσημης θέσης της εταιρείας στο δικαστήριο.

Τα αναγραφόμενα στοχεύουν στο να περάσουν την άποψη χωρίς ντροπή, ότι όλοι είμαστε ίδιοι, αλλά αυτό ας το κρίνετε εσείς.

Μπορεί η ΔΑΚΕ να βλέπει εχθρούς στο ΣΕΚΕ-Σ και σε όσους δεν υποτάσσονται στην διχαστική πολιτική της, αλλά ο κοινός εχθρός της Ιδιωτικοποίησης είναι ήδη ante portas, γιαυτό :

«Με το μέλλον της ΕΥΔΑΠ δεν μπορούμε να παίζουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here