ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική-ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ

Γραφείο Τύπου
τηλ. επικοινωνίας: 2132063581-2, 6978520912, 6948647799
07/05/2014
Δελτίο Τύπου για την πώληση της ΕΥΔΑΠ
Στα μουλωχτά προχωρεί η διαδικασία ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως έγινε γνωστό – αλλά, για ευνόητους λόγους, πέρασε στα «ψιλά» από τα διάφορα «παπαγαλάκια» – στις 31 Απριλίου μεταβιβάστηκε το 10% της ΕΥΔΑΠ στον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον, ένα «γύπα» των αγορών που πρόσφατα είχε ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μάλιστα του δόθηκε και έκπτωση 12,9%, με αποτέλεσμα να καταβάλει 86 περίπου εκατ. ευρώ έναντι περίπου 99 εκατ. που έπρεπε να πληρώσει με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της ΕΥΔΑΠ στο χρηματιστήριο.
Η αγοραπωλησία έγινε τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή των εργαζομένων, τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΥΑΘ, που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η τελική ετυμηγορία καθυστερεί αδικαιολόγητα και περιέργως, παρά το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες οι πληροφορίες αναφέρουν (χωρίς να διαψευστούν) ότι η προσφυγή έχει γίνει δεκτή, με το αιτιολογικό ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και είναι αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίησή του…
Οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας θα αγωνιστούν ώστε τα σχέδια αυτά να μην περάσουν. Και προφανώς, δεν πρόκειται να αποδεχθούν ποτέ τετελεσμένα γύρω από αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ακυρωθούν τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να ανατραπεί αυτή η λυκοσυμμαχία, για την αντικαπιταλιστική ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
– Το νερό είναι κοινωνικός πλούτος. Ανήκει στο λαό και όχι στους κεφαλαιοκράτες!
– Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος τώρα, σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ!
– Κάτω τα χέρια από όλα τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά: υγεία, παιδεία, ρεύμα, επικοινωνία, ενημέρωση, πολιτισμό!

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here