Αντιπροσωπευτική συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π
Μέλος ΟΜ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα 21-6-2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της
4ης και 5ης Ιουνίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρίτσης Σπύρος
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσαρής Κωνσταντίνος
 • ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κοτσαλή Εύη
 • ΤΑΜΙΑΣ: Φωτόπουλος Αθανάσιος
 • ΜΕΛΗ: Κορλός Ηλίας, Λυμπέρης Κωνσταντίνος, Νόση Αγγελική

Θέλουμε κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τη μαζική συμμετοχή σας (σε ποσοστό 92%) στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον σας, για τα δρώμενα στον Επιστημονικό Σύλλογο.

Η σύνθεση του Προεδρείου έγινε αναλογικά, σύμφωνα με τη δύναμη των συνδυασμών, όπως αποτυπώθηκε με την βούληση των μελών στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου και κατόπιν συμφωνίας όλων των μελών του ΔΣ στις παρακάτω προτεραιότητες του Συλλόγου για τη νέα του θητεία :

 • Αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Ε.ΥΔ.Α.Π, με την προσπάθεια ακύρωσης της πράξης μεταβίβασης του ποσοστού των μετοχών από το Δημόσιο στο Υπερταμείο.
 • Διατήρηση της τεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π, με την σταδιακή κατάργηση της εκχώρησης αντικειμένων σε εργολάβους και εξωτερικούς συμβούλους.
 • Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενταγμένου στον κανονισμό προσωπικού της, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας που βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας προσωπικού.
 • Υπογραφή ΣΣΕ για μια τριετία, με στόχο τη βελτίωση θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας.
 • Διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ και προάσπιση του Υγειονομικού μας.
 • Κατοχύρωση της απρόσκοπτης και καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στο πόσιμο νερό, καθώς οι υπηρεσίες Ύδρευσης- Αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
 • Ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ενοποίησης των συλλόγων της ΕΥΔΑΠ, ξεκινώντας διαδικασίες διερεύνησης για μελλοντική συνένωση με τον Σύλλογο Μηχανικών ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος και δυνατός σύλλογος πτυχιούχων.

Γενικά θεωρούμε ότι οι σύλλογοι στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μειωθούν, με σκοπό την καλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το ΔΣ του Συλλόγου μετά την συγκρότηση του σε σώμα, πραγματοποίησε άμεσα συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με κυρίαρχο αίτημα την υλοποίηση της δέσμευσής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σχετικά με την σύνταξη υποστηρικτικής επιστολής στο σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που αφορά την υπόθεση της ψηφιοποιήσης.
Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι σαν Σύλλογος, είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της λειτουργίας της εταιρείας μέσω μαζικής διάχυσης και απόδοσης ευθυνών των στελεχών της, όταν δεν υπάρχουν σαφείς και καταγεγραμμένες διαδικασίες στη λειτουργία της.

Ο Διευθύνων δεσμεύτηκε ότι θα συντάξει αποστολή στο σώμα των Επιθεωρητών, στο πνεύμα της επιστολής του Συλλόγου που είχε αποστείλει στο ΔΣ της Εταιρείας.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο θα κινηθεί με πνεύμα ενωτικό πέρα και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες, για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων όλων των μελών μας, αλλά και γενικότερα των συμφερόντων της Εταιρείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κυρίτσης Σπύρος    Κοτσαλή Εύη

Υ.Σ Ελπίζουμε η αναβολή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου με σκοπό τον καθορισμό της τιμής του ακατέργαστου νερού, να λειτουργήσει θετικά για την οικονομική βιωσιμότητα της Εταιρείας και να μην λεηλατηθούν τα ταμιακά της διαθέσιμα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here