Παρασκευή 24/05/2019

Απάντηση Αγγελάκη στη Συμμαχία Αποχέτευσης: «Να μας πει όμως και ο κ. Αλεξανδράκης, που είναι τα χρήματα που δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει»

Δημοσιεύτηκε στις:

Εκπροσωπος Εργαζομενων στο Δ.Σ Ε.ΥΔ.Α.Π
Αγγελάκης Μανώλης

Αθηνα, 5 Δεκεμβριου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σε κακοήθειες και συκοφαντικές επιθέσεις που μόνο στόχο έχουν να συγκαλύψουν τη βαρύτατη ζημιά αλλά και τις ευθύνες, κάποιων στις πλάτες όλων των συναδέλφων. Στόχος μας είναι, αυτές τις δύσκολες στιγμές, να προσπαθούμε για την ενότητα και να αποφεύγουμε τις κάθε είδους αντιπαραθέσεις.
Στο απολογητικό της υπόμνημα, η “Συμμαχία στην Αποχέτευση”, παραδέχεται ωμά και ξεδιάντροπα ότι με τις πράξεις της, έχει επιβαρύνει τους μισθούς όλων των εργαζομένων της Εταιρείας, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν άμεσα το βαρύ τίμημα.

Και ενώ ήξεραν ότι χθες 4/12/2017, θα εκδικαζόταν η αγωγή, όπως και έγινε, δεν περίμεναν να βγει η απόφαση και μας ταλαιπωρούν όλους δύο μήνες τώρα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των πράξεών τους αλλά και για το κοινό συμφέρον.

Έχουν επιβαρύνει με 4.000.000 ευρώ το μισθολογικό κόστος εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων, με τις αποδοχές που έλαβαν αναδρομικά από το 2013,  και ζητάνε ακόμα περισσότερα και εκτός από την αγωγή, ζητούν και επιταγή προς κατάσχεση για να λάβουν 42.000 ευρώ, η οποία θα εκδικαστεί την Πέμπτη 7/12/2017.

Ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Μέχρι πότε θα μας ταλαιπωρούν για να ικανοποιήσουν την απληστία τους;

Έχουν δε το θράσος να μας λένε ότι μίλησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το θέμα με τα κουπόνια, το οποίο οι ίδιοι τίναξαν στον αέρα μία ώρα πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ.
Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και επαναφέραμε το θέμα προς ψήφιση στο ερχόμενο ΔΣ την Τετάρτη 6/12/2017, και η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν, αν θέλουν όντως να στηρίξουν τους συναδέλφους τους, είναι να μη δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα μέχρι και την οριστική ψήφιση του θέματος.

Η ανευθυνότητα τους δεν έχει προηγούμενο και είμαστε πλέον όλοι σίγουροι ότι μόνο τους κίνητρο είναι το χρήμα και η απληστία. Αδιαπραγμάτευτοι και ανυποχώρητοι προς τις διεκδικήσεις τους, δεν έδειξαν την παραμικρή υποχώρηση προς όφελος του συνόλου, αλλά και των 131 τους οποίους με την ανικανότητά τους, έβαλαν σε μεγάλη περιπέτεια.

Υ.Γ.  Σε απάντηση των χυδαίων αναφορών περί πληρωμής της άδειάς μου, υπενθυμίζω ότι ήμουν αυτός που επέστρεψα όλα τα χρήματα στην Εταιρεία (καταθέτοντας την υπ΄αριθμόν 3522/16/15.2.2016 αίτηση αλλά και λαμβάνοντας προς απάντηση την υπ’ αριθμόν 259/19.2.2016 επιστολή της Υπηρεσίας Μισθολογίου), εξ αιτίας του γεγονότος ότι πολλοί συνάδελφοί μου, δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης και άρα θεώρησα τουλάχιστον άδικο το να λάβω αυτά τα χρήματα.

Τα λεφτά της ΕΥΔΑΠ, είναι όλων των εργαζομένων. Να μας πει όμως και ο κύριος Αλεξανδράκης, που είναι τα χρήματα που όπως δεσμεύτηκε στην από 30.10.2017 Ανακοίνωσή του θα επιστρέψει στην Εταιρεία;

Σας παραθέτω το απόσπασμα του «γενναίου επαναστάτη της Συμμαχίας»:
«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της θέσεως μου, και εφόσον μείνει σε ισχύ η απόφαση του ΔΣ που διχοτομεί το προσωπικό και δύναται το μέσο μισθολογικό με αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους, θα προχωρήσω στην επιστροφή των χρημάτων (αναδρομικές μισθολογικά καταβαλλόμενες διαφορές κτλ) και θα ζητήσω να μη μου καταβάλλονται οι αποδοχές χωρίς τις περικοπές του Ν. 4024/2011»

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την Ανακοίνωσή του, αλλά μάλλον ξέχασε να επιστρέψει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κοροϊδεύοντας όλους τους συναδέλφους, πλέον έχει μείνει έκθετος. Προφανώς εγκαινιάζει καινούργια ήθη για τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να παραιτηθούν άμεσα.

530ΥποστηρικτέςΚάντε Like
90ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
20ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here