Απάντηση Σωματείου Αποχέτευσης σε Μ. Αγγελάκη: «Δεν έχουμε τη φωλιά μας λερωμένη ούτε την κανονική μας άδεια πληρωμένη»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την εισήγηση που στηρίχθηκε η από 25.10.2017 και με αριθ. 19389 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που ψηφίστηκε και από τον, κατά τα άλλα, Εκπρόσωπο των Εργαζομένων κ Αγγελάκη θα ισχύει το εξής:

Σας παραθέτουμε απόσπασμα:

«Εγκαθιδρύει διπλό μισθολόγιο μεταξύ του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, με προφανή ανισότητα. Το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, πέραν των 131 αντιδίκων, θα υποστεί μειώσεις στις αποδοχές κατά τους επόμενους μήνες δεδομένου ότι η αύξηση του μισθολογικού κόστους που θα προσέλθει από τους 131 αντιδίκους θα πρέπει να αντισταθμιστεί από ισόποση μείωση του μισθολογικού κόστους για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.»

Πως είναι δυνατόν να έχει ψηφίσει και να έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ μιας απόφασης που τάσσεται απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων και υπέρ των οικονομικών συμφερόντων της Εταιρείας αφού γνώριζε από την εισήγηση που είχε μπροστά του ότι επηρεάζει το μισθολογικό κόστος- και να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων;

Εύγε Μανόλη !!!

Έχει το θράσος και εγκαλεί το Προεδρείο του Σωματείου της Αποχέτευσης που εκτός του Προέδρου δεν είναι κανένας στους 131 δικαιούχους των ασφαλιστικών (Γεν. Γραμματέας Μαρινάκης Κ, Αντιπρόεδρος Ζαρναβέλης Ν, Ταμίας Θωμόπουλος Γ – έχουν χάσει τα ασφαλιστικά), αναρωτιόμαστε ποιος;

Ο «εκπρόσωπος» που το 2013 ξεπούλησε τη διεκδίκηση των ασφαλιστικών αποτρέποντας το προσωπικό να προσφύγει μαζικά, δημιούργησε ένταση στην Ομοσπονδία με σκοπό να χαθεί πολύτιμος χρόνος (Σας θυμίζουμε το παραμύθι ότι έχει χαθεί το ασφαλιστικό καθώς έχουν παρέλθει οι 30 μέρες και δεν είχε κατατεθεί τακτική αγωγή) ώστε να αξιοποιηθεί από τους τότε πολιτικούς φίλους του στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και να μας προκύψει ο ν 4141/13 που αποτέλεσε την ταφόπλακα του αιτήματος των ασφαλιστικών;

Σήμερα, επανέρχεται δριμύτερος και φιλοεργοδοτικός και ψηφίζει την παραπάνω πρόταση που διχάζει το προσωπικό και αποδυναμώνει το συνδικάτο ενόψει της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης και της πιθανής προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Εύγε Μανόλη !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας στήριξε ως την τελευταία στιγμή την πρόταση της Ομοσπονδίας, που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν αντίθετη σε όσα πρεσβεύει με την ψήφο του ο κ Αγγελάκης, και παρά τις πιέσεις μας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε έως τώρα να αποδεχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Την 23.11.2017 ο δικηγόρος κ Τσάντης που χειρίζεται την υπόθεση ( δικηγόρος ΟΜΕ & Συνδικαλιστικής Παράταξης ΑΚΕ) πρότεινε τα εξής:

  1.  Να ζητηθεί αναβολή της δίκης τον 94 εργαζομένων που έχει προγραμματιστεί για σήμερα 4.12.2017 και να συνδικαστεί τον Απρίλιο του 2018 με την απόφαση να αναμένεται να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Την αποδοχή της παραπάνω πρότασης που μας παρουσιάστηκε ως ιδανική δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία των εργαζόμενων καθώς θεώρησαν ότι θα εγκαθιστούσε για τουλάχιστον 10 μήνες διπλό μισθολόγιο και θα μειώνονταν οι αποδοχές του υπόλοιπου προσωπικού.
  2. Να ζητήσουν οι εργαζόμενοι αναγκαστική εκτέλεση. Για να επιλυθεί το ζήτημα χωρίς την επιβάρυνση του μέσου μισθολογικού κόστους μέσο των χρηματικών ποινών, οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν αυτή τη πρόταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι περεταίρω επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους προκύπτει με την απόφαση που ψήφισε ο Μανόλης και όχι με την αναγκαστική εκτέλεση των εργαζομένων της Αποχέτευσης που έχει στόχο να αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο κύριος Αγγελάκης, οφείλει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις ;

  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας που πρότεινε συμβιβασμό με προσανατολισμό τις ποινές, είναι και αυτός άπληστος Μανόλη ;
  • Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών που ανήκουν στους 131δικαιούχους είναι στελέχη της ΑΚΕ. Έτσι δεν είναι Μανόλη;
  • Τα στελέχη της ΑΚΕ θα επιλέξουν να παίρνουν το μισθό τους χωρίς περικοπές μέχρι τα τέλη του 2018 με μισθολόγιο δυο ταχυτήτων κόβοντας τα κουπόνια και το μισθό των υπολοίπων εργαζομένων;
  • Ο κίνδυνος για περικοπή των κουπονιών δεν είναι απόρροια της απόφασης που ψήφισες Μανόλη ; Ποιους κοροϊδεύεις ;

Όσο αφορά για ΑΠΛΗΣΤΙΑ, εμείς μπορούμε να μιλάμε, γιατί δεν έχουμε τη φωλιά μας λερωμένη ούτε την κανονική μας άδεια πληρωμένη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Γιώργος Ραντίτσας
Ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Μαρινάκης

Επισυνάπτεται η επιστολή του Δικηγόρου προς το Σωματείο

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →