Απάντηση του Κώστα Λυμπέρη στο λιβελογράφημα της ΔΑΚΕ, της 15-06-2015

Ο “Γκαιμπελίσκος” πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ,

το «καπετανάτο» του Ασπροπύργου και

το μονοπάτι του χρήματος.

Κάνατε πολλά ατοπήματα και πολλά λάθη ηγετίσκοι της ΔΑΚΕ με το λίβελο που δημοσιοποιήσατε. Το μεγαλύτερο είναι πως δεν υπολογίσατε κάτι απλό. Ότι μπορεί να φοβίζετε και να τραμπουκίζετε πολύ κόσμο και αυτό να είναι αποτελεσματικό για μακρύ διάστημα, όμως ξεχνάτε ότι έρχεται η στιγμή που «δεν πάει άλλο». Αυτή η στιγμή ήρθε στον επιστημονικό, αυτή η στιγμή έρχεται στο σύλλογο Μηχανικών, αυτή η ώρα φτάνει και στην ΕΥΔΑΠ.

Προσπαθείτε να πείτε ότι κάποιος πρέπει ή να είναι μαζί σας και μπορεί να κάνει ή να καλύπτει τα πάντα ή αν δεν είναι μαζί σας πρέπει να είναι «Άγιος». Αυτό το δίπολο (μαζί σας και ας είναι και «διάβολος», αν όμως είναι μακριά σας ή απέναντί σας μόνο «Άγιος», ανίκανος ή ανήθικος θα είναι) δεν πρόκειται να περάσει. Εμείς, στο ΣΕΚΕΣ, δεν είμαστε ούτε με τους διαβόλους, ούτε με τους αγίους. Είμαστε, οι ίδιοι, πραγματικοί άνθρωποι και είμαστε με άλλους, επίσης, πραγματικούς ανθρώπους που επιχειρούσαν και επιχειρούν, σε δύσκολες συνθήκες, επί πολλά χρόνια, να κρατάνε μια αξιοπρεπή στάση χωρίς να υποτάσσονται σε άνομα συμφέροντα, και χωρίς ταυτόχρονα να παραιτούνται από τα δικαιώματά τους.

Ο “Γκαιμπελίσκος” πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ και το μεταπτυχιακό στην προπαγάνδα.

Πληρώθηκα το 50% των διδάκτρων του μεταπτυχιακού στη «Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα», 10 χρόνια μετά την εγγραφή μου στο μεταπτυχιακό, ενώ, άλλος συνάδελφος ίδιας ειδικότητας και προσόντων στο ίδιο μεταπτυχιακό πληρώθηκε προκαταβολικά όλο το ποσό. Όπως πληρώθηκαν δίδακτρα και πολλοί άλλοι. Ενώ άλλοι συνάδελφοι δεν τα πληρώθηκαν ποτέ.

Γιατί ακριβώς δεν υπάρχει ούτε για τα δίδακτρα μία και διαφανής και γνωστή διαδικασία στην εταιρία, βάση της οποίας όλοι να ξέρουν τι δικαιούνται ή τι δεν δικαιούνται. Και αυτό είναι που υποστηρίζουμε όταν λέμε ότι δεν πρέπει να δίνονται ή να μη δίνονται επιλεκτικά παροχές (δίδακτρα, δάνεια, προκαταβολές μισθών, έναντι προκαταβολής εφάπαξ, επιχορηγήσεις σωματείων, ταξίδια, κουπόνια, πιστοποιήσεις, αυτοκίνητα, κινητά, Lap Top, Κανονικές Άδειες, αποζημιώσεις απόλυσης, προσλήψεις 2μηνιτών ή 6μηνιτών ή ενοικιαζόμενων, ακόμα και ποινές κ.α.) αλλά βάση ενιαίων κανόνων για όλους. Ώστε ούτε χάρη και ρουσφέτι να είναι για κάποιους, ούτε αδικία για κάποιους, ούτε απειλή και εκβιασμός για άλλους.

Το «καπετανάτο» του Ασπροπύργου.

Δυστυχώς, ελάχιστοι συνάδελφοι μπορούν να κατανοήσουν τις πραγματικά ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι που εκτελούν εργασίες στην περιοχή του Θριασίου και ειδικά του Ασπροπύργου. Αν και καταλαβαίνουμε το λόγο, αυτό μας «αδικεί» λίγο. Μόνο οι υπάλληλοι του Υποτομέα, οι καταμετρητές και όσοι συνάδελφοι από τα τμήματα μετρητών, ερευνών και λαθραίων εκτελούν εργασίες στην περιοχή είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πραγματικά ιδιαίτερες συνθήκες.

Να αναφέρω μόνο ότι τον τελευταίο μήνα έγιναν δύο από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά και εργατικά δυστυχήματα των τελευταίων χρόνων, στην περιοχή του Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ και εργοστάσιο ανακύκλωσης). Για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης 40 βυτιοφόρα γέμιζαν από μια ζώνη ύδρευσης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η υδροδότηση της περιοχής, να υπάρχουν πολλαπλές βλάβες και ούτε ένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν βρέθηκε να πάρει ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει «ρε παιδιά μήπως χρειάζεστε τίποτα; Είστε καλά; Τι γίνεται εκεί πέρα;».

Τους συναδέλφους που εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ “απειλεί” – συκοφαντεί ότι είναι ακριβοπληρωμένοι. Θα παραθέσω μόνο ένα πίνακα συγκριτικό της σπατάλης! που έκαναν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και της οικονομίας! που γινόταν στις υπόλοιπες δαπάνες στο δίκτυο της περιοχής του δήμου Ασπροπύργου, και μάλιστα την πιο large χρονιά, του 2009 (όπως αντιλαμβάνεστε έκτοτε οι αμοιβές και έξοδα προσωπικού πήραν την κατιούσα).

Το Μονοπάτι του χρήματος.

money1

Μια απλή διαίρεση βγάζει αμοιβές και έξοδα προσωπικού περίπου 12,5% επί του συνόλου.

Για να μας πει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ που συκοφαντεί εργαζόμενους υπάρχουν πολλές πραγματικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ με τέτοιο ποσοστό αμοιβών προσωπικού; Μήπως οι υπηρεσίες, που υπηρεσιακά επιβλέπει ο ίδιος;

Αν λοιπόν ο Ασπρόπυργος, ήταν «καπετανάτο» μάλλον δεν ήταν για το δημόσιο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ που δεν έχει να κρύψει τίποτα που δεν υπάρχει στο φάκελο μισθοδοσίας του αλλά για κάποιους άλλους που για να κρύψουν πιθανώς, όσα δεν υπάρχουν στους φακέλους μισθοδοσίας τους προσπαθούν να σηκώσουν καπνό για τις αμοιβές των εργαζομένων.

Αυτά προς το παρόν, γιατί μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

17-06-2015,

Κώστας Λυμπέρης,

μέλος του ΣΕΚΕΣ

ΥΓ: Μην ελπίζει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, ότι θα φοβίσει το ΣΕΚΕΣ για να σωπάσουμε ή να συμβιβαστούμε γιατί δήθεν «έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μας». Ας ρωτήσει επ’ αυτού τον «καλυτερότερο manager ever» και το Γενικό Διευθυντή. Και ας τους συμβουλευτεί γιατί με το δρόμο που έχει διαλέξει να βαδίσει μάλλον θα έχει την τύχη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here