Απαράδεκτες πρακτικές

Με αφορμή την Ανακοίνωση-Καταγγελίας της ΕΣΚ Αποχέτευσης, της 23-10-2013 για εκβιαστικές πρακτικές από μέρους συνδικαλιστικής παράταξης προς υποψήφιο για τις εκλογές του σωματείου αποχέτευσης , θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Θεωρούμε απαράδεκτο και αυτονόητα καταδικαστέο, κάθε τέτοιου τύπου γεγονός.

Η ελευθερία γνώμης, έκφρασης και συνδικαλιστικής τοποθέτησης αλλά και δράσης είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά  δικαιώματα. Θέλουμε να υποθέτουμε ότι παρατάξεις και μηχανισμοί δε θα οδηγηθούν σε φασιστικού τύπου πρακτικές προκειμένου να εμποδίσουν την αναπόφευκτη κατρακύλα τους, και την πολιτική και συνδικαλιστική «τιμωρία» τους από αυτούς που έχουν το υπέρτατο δικαίωμα να τους κρίνουν.

Τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Ας μην επιχειρούν να κρατούν ομήρους και να εκβιάζουν είτε με δήθεν χάρες (δάνεια, επιδόματα, τοποθετήσεις, προκαταβολές μισθών, κλπ) είτε με αιωρούμενες ή υπονοούμενες απειλές ( μετάθεση, περιθωριοποίηση, μείωση εκτάκτων αποδοχών κλπ) εργαζόμενους που ασκούν δημοκρατικά τους δικαιώματα γιατί τους το επιβάλει η συνείδησή τους και οι ανάγκες των καιρών.

Σε κάθε περίπτωση εμείς μαζί με τους εργαζόμενους και όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τοποθετούνται  από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων και των δημοκρατικών ελευθεριών θα υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων, και με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση, στην ελεύθερη έκφραση, στην ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική τοποθέτηση και δράση.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες πρακτικές και να κρατήσει αταλάντευτη και μαχητική στάση υπεράσπισης των ανθρώπινων και δημοκρατικών ελευθεριών.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here