Απολυμένοι κλήθηκαν σε απολογία γιατί συμμετείχαν σε συνδικαλιστική διαμαρτυρία

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων καταγγέλλει πως δύο απολυμένοι από εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας κλήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της ΓΑΔΑ να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία.

Νέα ήθη έρχονται από το βαθύ παρελθόν της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης.

Προβληματίζει η καταγγελία του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, ότι δύο απολυμένοι από εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας κλήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της ΓΑΔΑ να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε συνδικαλιστική διαμαρτυρία.

Η υπόθεση έληξε αισίως, στην Επιθεώρηση Εργασίας και όχι στην αστυνομία. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που εργοδότες επιχειρούν να τρομοκρατήσουν εργαζομένους που διεκδικούν δεδουλευμένα, βαφτίζοντάς τους «εκβιαστές».

Προηγούμενη προσπάθεια, με απολυμένο «ντελίβερι» σε ψησταριά, έπεσε στο κενό όταν η σκευωρία κατέρρευσε στο δικαστήριο. Η αρχή όμως έχει γίνει. Νέα ήθη, που έρχονται από το βαθύ παρελθόν της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης, κυρίως όταν δεν διαμεσολαβείται από «εργατοπατέρες». Α. ΤΖ. –
See more at: http://left.gr/news/apolymenoi-klithikan-se-apologia-giati-symmeteihan-se-syndikalistiki-diamartyria#sthash.csg6NFU9.dpuf

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here