Τρίτη 25/06/2019

Απόφαση ΟΜΕ ΟΤΕ: Ένα Σωματείο στην κάθε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών, μία Ομοσπονδία στον κλάδο

Δημοσιεύτηκε στις:

Σημαντική απόφαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ. Αποφάσισε να προχωρήσει στην συγκρότηση μετώπου όλων των εργαζομένων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με την δημιουργία ενός σωματείου στην κάθε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών και μία Πανελλαδική Ομοσπονδία σε ολόκληρο τον κλάδο.

Παραθέτουμε ολόκληρη την απόφαση της ΟΜΕ ΟΤΕ:

Αθήνα 26/09/2018

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις στη VODAFONE με  την αλλαγή των συμβάσεων σε εννιάωρο!συνιστούν κατάφωρη καταπάτηση του εργασιακού κατακτημένου οκτάωρου  από τις αρχές του 20ού αιώνα!

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιχειρούν να δώσουν άλλοθι σε ξεπερασμένες πρακτικές εντατικοποίησης σε βαθμό πραγματικής αποστράγγισης των εργαζομένων. Ο συντονισμός των μεγαλύτερων εταιρειών στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο (VODAFONE, WIND, COSMOTE) μας καταδεικνύει την απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση κοινού μετώπου, κάτι που έπρεπε από χρόνια να έχουμε δημιουργήσει με όλους τους συναδέλφους μας στις τηλεπικοινωνίες.

Έχουμε πάρει εδώ και 15 χρόνια, ομόφωνες συνεδριακές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης στον Όμιλο ΟΤΕ (πρωτοβάθμια σωματεία – ΟΜΕ-ΟΤΕ) και ΓΣΣΕ και ήρθε η ώρα να τις πραγματοποιήσουμε:   

Να δημιουργήσουμε Ένα Σωματείο στην κάθε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών και Μία Ομοσπονδία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στον τόπο μας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με επίγνωση του ρόλου της και της ιστορικής στιγμής, θέτει το στόχο όλων των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες που είναι το ενιαίο μέτωπο αγώνα με κοινή οργάνωση απέναντι στις μεθοδεύσεις που εκτελούνται ήδη σε VODAFONE και WIND. Καταθέτει το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 27/ 9/2018 για λήψη απόφασης και ανάληψη συντονιστικών ενεργειών και προσκαλεί άμεσα τα σωματεία του κλάδου μας σε συζήτηση με χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των αναγκαίων ενεργειών για δημιουργία Κλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας.

Με τον τρόπο αυτό διαπραγματευόμαστε θεσμικά απέναντι στην εργοδοτική πλευρά όλων των εταιριών τηλεπικοινωνιών για  την υπογραφή της Πρώτης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα προστατεύει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων μας. 

Δημιουργούμε έτσι, ένα δίχτυ προστασίας για όλους τους συναδέλφους του κλάδου, όπου με συντονισμένες και κοινές δράσεις, αλλά και ενότητα πραγματική, θα υποχρεώσουμε εργοδότες και κυβέρνηση να σεβαστούν τα στοιχειώδη εργασιακά κεκτημένα: οκτάωρο, διασφάλιση θέσεων εργασίας, αξιοπρεπής βασικός μισθός, καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, καταβολή εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία μας. 

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

532ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here