“Κραδαίνοντας” το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για το νερό, ( το 98% των Θεσσαλονικέων ψήφισαν κατά της ιδιωτικοποίησης), ο Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε, ανήμερα της παγκόσμιας μέρας Περιβάλλοντος, την πλήρη αντίθεσή του σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,  τόνισε ότι παραλίες, δάση, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτοί πόροι, ακόμα και το νερό, το απαραίτητο συστατικό για τη ζωή είναι σε διαδικασία εκποίησης, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, πώλησης, πράγμα που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, με εμφανή ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ανέφερε  ότι μαζί με την τοπική κοινωνία συγκρότησαν ένα ευρύ και αρραγές πλουραλιστικό μέτωπο, προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό, το νερό, από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης που θα οδηγούσε, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού, καθώς και σε τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή.

“Για μας, αυτό το δημοψήφισμα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο και σημαντικό” τόνισε, εκφράζοντας την ευχή ότι μετά απ΄ αυτό καθώς και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά βέβαια την ΕΥΔΑΠ, αλλά στο πνεύμα της αφορά συνολικά την ανάγκη να διατηρηθεί υπό δημόσιο έλεγχο το δημόσιο αγαθό του νερού, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.

Αν το κάνει, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δανιήλ Σίμος, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν «συναρπαστικό» καθώς το 98% των συμμετεχόντων -που ανήλθαν στις 218.000- είπε όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

“Απαιτούμε από την πολιτεία να σταματήσει άμεσα, τώρα, σήμερα, τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σίμος.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here