Με ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, οι Νομικές Υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ προέβησαν σε “διευκρίνηση” σχετικά με το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ στις 27/10/2017. Στο μήνυμα επισυνάπτεται και το εξώδικο 97 συναδέλφων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Επί της από 27.10.2017 Ανακοίνωσης- Καταγγελίας της Ομοσπονδίας, διευκρινίζονται τα εξής, για την ενημέρωση των συναδέλφων:

Στην Ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι υπόλοιποι 125 εργαζόμενοι δεν είχαν προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης».

Η πραγματικότητα είναι ότι, εκτός από τους 6, επιπλέον 97- εκ των ανωτέρω 125- ερναζόμενοι (δηλαδή 6 + 97= σύνολο 103) ζήτησαν την εκτέλεση της, εκδοθείσας το 2013 απόφασης, επιδίδοντας στην ΕΥΔΑΠ, με Δικαστικό Επιμελητή, στις 17.2.2017, Εξώδικη Πρόσκληση-Δήλωση- Επιφύλαξη, μέσω του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας.

Με το Εξώδικο τους (επισυνάπτεται), ζήτησαν (σελίδα 6):

«Σας καλούμε όπως συμμορφωθείτε άμεσα με το διατακτικό των Αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταβάλλοντας τις αποδοχές μας χωρίς τις περικοπές του ν. 4024/2011 από την ημερομηνία έκδοσης των ως άνω αποφάσεων και εφεξής».

Σ.Σ. Για όσους, πιθανώς, δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρεται η ανακοίνωση των Νομικών Υπηρεσιών, εξηγούμε: Αναφέρεται στην αποσιώπηση από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση της ΟΜΕ (Πρόεδρος Γ. Σινιώρης (ΑΚΕ) και Γραμματέας Η. Κορλός (ΣΥΜΜΑΧΙΑ)) του εξωδίκου 94 + 3 συναδέλφων από το χώρο της Αποχέτευσης. Μεταξύ αυτών και τα ηγετικά στελέχη της Συμμαχίας, τα οποία “μεταπήδησαν” σε αυτό το εξώδικο (των 94) αν και συμμετείχαν στο αρχικό εξώδικο των 40 συνδικαλιστών της ΕΥΔΑΠ. Οι 94+3 προσέφυγαν κατά της ΕΥΔΑΠ τον Φεβρουάριο του 2017, ζητώντας κυρίως την καταβολή των αποδοχών τους (και όχι της ποινικές ρήτρες από το 2013), επιλογή που επιβαρύνει το μισθολόγιο της ΕΥΔΑΠ.  

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ Π……… ΤΟΥΣ 131 ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ .ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΜΠΕΝΙΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here