Με εξώδικο κατά του προεδρείου της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ για την ανακοίνωση στις 6/11/2017 με τίτλο «Παρακράτος εκφοβισμού στην ΕΥΔΑΠ», απάντησε η Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου Μαρίνα Λιακοπούλου.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε σε όλο το προσωπικό σήμερα 23/11 η Μ. Λιακοπούλου αναφέρει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αν και δε συνηθίζω να απαντώ σε αναίτιες και προσβλητικές επιθέσεις – και αυτοί με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια το γνωρίζουν καλά – δυστυχώς η στάση ορισμένων συνδικαλιστών ξεπέρασε τα εσκεμμένα και με ωθεί να απαντήσω, προκειμένου να υπερασπιστώ όχι τόσο τον εαυτό μου όσο τους συναδέλφους εντός και εκτός της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου αλλά και το έργο του Εσωτερικού Ελέγχου, που ως λειτουργία –παρά τις μεμονωμένες αντιδράσεις- προάγει την καλύτερη απόδοση της Εταιρείας για το συμφέρον όλων μας.

Με εκτίμηση, 
Μαρίνα Λιακοπούλου
Δ/ντρια Εσωτερικού Ελέγχου”

Το περιεχόμενο του εξώδικου είναι το ακόλουθο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Την 6/11/2017 κυκλοφορήσατε ευρέως με ηλεκτρονικό μήνυμα και αναρτήσατε σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ανακοίνωση της παράταξής σας ΔΑΚΕ με τίτλο «ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ» στην οποία κάνετε αναφορά στο πρόσωπο μου, με την ιδιότητά μου της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι:

«Την τελευταία διετία σταδιακά αλλά σταθερά η Διοίκηση δημιουργεί καθεστώς τρόμου και εκφοβισμού μέσω Εσωτερικών Ελέγχων σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Διευθύντρια και με τις ευλογίες ορισμένων συνδικαλιστών οι οποίοι περί άλλων τυρβάζουν ως συνήθως. Υποθέσεις που έχουν κλείσει επιχειρείται να ανοίξουν εκ νέου ώστε τα αποτελέσματα να εξυπηρετούν τους διοικούντες , πορίσματα έτοιμα να εγκριθούν από το ΔΣ τροποποιούνται την τελευταία στιγμή για τον ίδιο σκοπό και φέρουν μόνο την υπογραφή της συγκεκριμένης διευθύντριας καθώς είναι η μόνη που υποκύπτει στις πιέσεις, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Αν βέβαια υπήρχε φιλότιμο ένα στέλεχος Εσωτερικού Ελέγχου που δέχεται πιέσεις, τις καταγγέλλει και παραιτείται δεν προχωρά σε ανήθικους συμβιβασμούς εις βάρος των εργαζομένων που στοχοποιούνται σκοπίμως. Δεν είναι τυχαίο ότι Ελεγκτές με αξιόλογο έργο στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου ζητούν την μετακίνηση τους, δυσφορώντας έντονα με τις μεθοδεύσεις και τον αντιδεοντολογικό τρόπο της συγκεκριμένης διευθύντριας».

Το περιεχόμενο της ανωτέρω ανακοίνωσης – καταγγελίας σας τόσο στο σύνολο του όσο και λέξη προς λέξη, είναι ψευδές και συκοφαντικό, βρίθει αναληθειών που θίγουν την τιμή και την υπόληφή μου ως ανθρώπου και υπαλλήλου και προσβάλει την προσωπικότητά μου, είναι δε απολύτως απαράδεκτη η αναφορά «υποκύπτει στις πιέσεις όπως η ίδια ισχυρίζεται».

Για το γεγονός αυτό διαμαρτύρομαι έντονα και σας καλώ να ανακαλέσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για την ενέργειά σας αυτή, την οποία να γνωστοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που γνωστοποιήσατε σε τρίτους όσα ψευδώς μου καταμαρτυρήσατε έχοντας πλήρη συναίσθηση της αναλήθειας αυτών.

Άλλως σας δηλώνω ότι επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος μου, θα διενεργήσω τα νόμιμα δια της δικαστικής οδού, τόσο για την κατά νόμον τιμωρία σας όσο και για την αποζημίωσή μου για την ηθική βλάβη που υφίσταμαι. Επιπλέον και δεδομένου ότι έχετε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια στο παρελθόν, σας καλώ να απέχετε από αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον, διότι έχω σκοπό να προστατεύσω ενώπιον των αρμοδίων Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων, την τιμή και την υπόληψή μου έναντι κάθε συκοφάντη που θα εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον μου.

Η παρούσα απευθύνεται σ’ εσάς που υπογράφετε την ανωτέρω καταγγελία, πλην όμως θεωρώ ότι και τα μέλη της παράταξής σας, εφόσον γνώριζαν και ενέκριναν την ενέργειά σας αυτή και την αναλήθεια των ισχυρισμών σας, δεν είναι άμοιρα ποινικών ευθυνών και αποζημιώσεων για την ηθική μου βλάβη.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και την επέλευση των εννόμων συνεπειών, αντιγράφοντας συγχρόνως περιεχόμενο της στην έκθεση επιδόσεως που θα συνταχθεί.

Αθήνα 21/11/2017

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here