Σάββατο 25/05/2019

Για τα «f-AKE news» σχετικά με το Πολιτιστικό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Πέτρος Μπαστέας
Πέτρος Μπαστέας
Εργάζεται στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ

Μετά τα fake news, τώρα έχουμε και τα fAKE – news. Δηλαδή τις γεμάτες συνειδητά ψεύδη ανακοινώσεις τις ΑΚΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωσή της στις 7/3 που αναφέρει: «Εμείς ζητήσαμε να γίνει έλεγχος και στα πεπραγμένα του Πολιτιστικού Κέντρου, τον οποίο και αρνήθηκαν σύσσωμοι ΟΛΟΙ οι «άγγελοι της νομιμότητας», και ούτε έφεραν το θέμα προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση».

Τριάντα (30) λέξεις και ούτε μια να έχει σχέση  με την αλήθεια.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Στέλεχος της ΑΚΕ και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου έφερε στο Δ.Σ. πρόταση (προφανώς σε αντιστάθμισμα του θορύβου από την έκθεση του Ορκωτού για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας) να μπει ορκωτός λογιστής για να ελέγξει τα οικονομικά του Πολιτιστικού Κέντρου τα 20 (!!!) τελευταία χρόνια.

Η απόφαση έγινε ομόφωνα αποδεκτή υπό την προϋπόθεση ότι η ΑΚΕ (που τόόόόσο κόπτεται σήμερα για τα οικονομικά του Πολιτιστικού, ενώ πριν από 4 χρόνια θεωρούσε τη σιωπή Χρυσαφ-ι) θα χρηματοδοτούσε το κόστος του ελέγχου, που έφτανε περίπου τα 15.000 – 20.000 ευρώ, αφού το Δ.Σ. του ΠΚΕ δεν μπορούσε να στερήσει αυτό το τεράστιο ποσόν από τις δραστηριότητες του.

Φυσικά ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ δεν το δέχτηκε, αφού η πρόταση έγινε για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία, αφού προφανώς και δεν του διαφεύγει ότι ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι οικονομικοί απολογισμοί και οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής έχουν εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις με βασική υπεύθυνη πρώτη και καλύτερη την ΑΚΕ.

Αντί της πρότασης της ΑΚΕ πρότεινα να συσταθεί 5μελής επιτροπή (ένας από κάθε παράταξη) που θα κάνει έλεγχο στα οικονομικά των προηγούμενων ετών, τον οποίο θα φέρει στη Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί αν τελικά θα προχωρήσει στον όποιο περαιτέρω έλεγχο. Η πρότασή μου έγινε ομόφωνα δεκτή. Είναι εν ισχύ. Που σημαίνει ότι το νέο Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης. Για λόγους ουσίας και όχι βέβαια προεκλογικών εντυπώσεων όπως είναι και το fake ενδιαφέρον της ΑΚΕ για την νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Πέτρος Μπαστέας
Ταμίας στο απερχόμενο Δ.Σ. του Πολιτιστικού

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here