Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ: “Εγγενής η ποικιλότητα” των μεθόδων τους για καθυστέρηση των προσλήψεων

ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου 13/11/2017

“Εγγενής η ποικιλότητα” των μεθόδων τους για καθυστέρηση των προσλήψεων

Φαίνεται πως μετά την «Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΕΚΕΣ» στις 9-11-2017, οι αρμόδιοι της ΕΥΔΑΠ διαπίστωσαν ότι “ξέχασαν” να αναφέρουν στην απόφαση 19414/08-11-2017 του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ τα παρακάτω: «Τα οριζόμενα ειδικά προσόντα υπαγορεύονται από την ανάγκη της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για εξειδικευμένο προσωπικό, λόγω αφενός της εγγενούς ποικιλότητας του αντικειμένου της και αφετέρου της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της το μεν στην Ανατολική Αττική το δε με τη δημιουργία καινούργιων μονάδων, που περιγράφονται στο επενδυτικό πλάνο της, για την διαχείριση και προστασία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, για την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα και για την μελέτη και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλες τις φάσεις κατασκευής και λειτουργίας των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων».

Προσπαθούν έτσι να δικαιολογήσουν, δήθεν, την απαίτηση των ειδικών προσόντων για τους 9 εκ των 300 θέσεων τακτικού προσωπικού. Και προχώρησαν σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (19414/10-11-2017).

Παλιές και νέες (εκ της ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ) απορίες:

  1. Πόσες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων γίνονται από προσωπικό ΕΥΔΑΠ και δεν έχουν δοθεί σε «εξωτερικούς» μελετητές; Και πόσες μελέτες ειδικά για τα έργα Ανατολικής Αττικής εκτελούνται από προσωπικό ΕΥΔΑΠ; (Παρόλο που τα «ψυγεία» και το οργανόγραμμα είναι γεμάτα μηχανικούς και επιστήμονες).
  2. Ποιες είναι οι καινούργιες μονάδες, που περιγράφονται στο επενδυτικό πλάνο της ΕΥΔΑΠ, για την διαχείριση και προστασία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων εκτός των ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής;
  3. Θα πει κανείς ότι η εμπειρία στην «αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων» έχει λογική για ένα Χημικό Μηχανικό. Η εμπειρία σε «θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας και προμηθειών» από ποια ακριβώς ανάγκη αυτών που αναφέρει η απόφαση αιτιολογικά, προκύπτει; Και αφού ζητείται από το Χημικό Μηχανικό ειδικών προσόντων  τέτοια σύνθετη και εξειδικευμένη εμπειρία πώς και δε ζητείται γνώση χειρισμού Η/Υ και στα αντικείμενα των βάσεων δεδομένων και των παρουσιάσεων;  Και από ξένες γλώσσες ένα απλό Lower; Κύριοι έχετε κάνει όχι μόνο φωτογραφική προκήρυξη αλλά την επεξεργαστήκατε και με Photoshop.
  4. Το ότι ζητείται «μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) ακαδημαϊκού έτους» και όχι ΜΔΕ (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) να υποθέσει κάποιος ότι είναι τυχαίο;
  5. Η εγγενής ποικιλότητα του αντικειμένου υποθέτουμε πως ήρθε μεταξύ άλλων να δικαιολογήσει και την ποικιλότητα (1 ή 2 ή 3 χρόνια εμπειρίας “αναλόγως”) στις απαιτήσεις της διάρκειας εμπειρίας που απαιτείται από την προκήρυξη;
  6. Η απαίτηση για ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΕ «με συμμετοχή τουλάχιστον δύο (2) ετών σε ερευνητικά προγράμματα εφαρμοσμένης ανάπτυξης αισθητήριων συστημάτων για τη μέτρηση επιλεγμένων παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο» από ποια ανάγκη κρίθηκε αναγκαία; Μήπως  για να τοποθετήσει αισθητήρια στα προστατευόμενα, από τα δημιουργούμενα ΚΕΛ, υπόγεια ύδατα που θα δίνουν μετρήσεις ποιότητας ώστε να μπορούν όλοι αυτοί, οι 9 ειδικών προσόντων μηχανικοί που αναφέρει η απόφαση, να κληθούν να υπογράψουν μια προμήθεια μελέτης (να και ο Χημικός Μηχανικός με εμπειρία στις προμήθειες πάλι!) που θα εξετάσει αν ικανοποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Εκτίθεστε λέγοντας τέτοιες «περικοκλάδες» και προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Προσπαθείτε να παρακάμψετε το νόμο και την κοινή λογική, για να μην πείτε ότι θέλετε να κάνετε 9 ρουσφέτια.

Καθυστερείτε την προκήρυξη των 300 τακτικών προσλήψεων επί 2,5 χρόνια και θέτετε σε κίνδυνο τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, για να βρείτε τρόπο να “περάσετε” 9 συγκεκριμένα άτομα;

Πανικόβλητοι τρέξατε να εκδώσετε  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της απόφασης, ώστε να συμπληρώσετε μια «αιτιολογική παράγραφο», μήπως και μαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

Όμως όσο προσπαθείτε να κρύψετε το κεφάλι σας στην άμμο τόσο σηκώνεται η ουρά σας σε κοινή θέα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ1: Εκτός από τους ήδη εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, χιλιάδες άνεργοι περιμένουν επί χρόνια την προκήρυξη των 300 προσλήψεων τακτικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ. Δεν είναι ντροπή να τους αφήνετε στην αναμονή και την ανεργία για 9 ρουσφέτια.  

ΥΓ2: Μήπως και η περίφημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 6-11-2017 στο ΑΣΕΠ (για την οποία το ΣΕΚΕΣ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ, δεν ενημερώθηκε καν) και  διαφήμισε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ,  στην οποία «συμμετείχαν από τη πλευρά του ΑΣΕΠ ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι, από τη πλευρά της ΕΥΔΑΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μπενίσης Ι., οι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων κ. Αγγελάκης Μ. και  κ. Αλεξανδράκης Γ. και ο Διευθυντής των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ κ. Μουτζουρίδης. Από τη πλευρά της Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Σινιώρης Γ. , η Α’ Αντιπρόεδρος κα Λιάπη Μ. και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κορλός Η.» δεν έγινε (μόνο) για τους 23 υδρονομείς; 

Συνημμένα:

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here