Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ
Αλεξανδράκης Γιώργος
Τηλ. Επικοινωνίας : 6941 581569
Email : gealex@eydap.gralexandrakisg@yahoo.gr

Αθήνα, 30.10.2017

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι 
Η απόφαση των Ασφαλιστικών μέτρων απέναντι στο νόμο 4024/2011 είναι μια επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στους μνημονιακούς νόμους και πρέπει να αξιοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα προς όφελος όλων των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Στην παρούσα συγκυρία, η επιδίωξη μου ήταν να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο που θα αξιοποιούνταν ως πίεση προς τη Διοίκηση για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που θα αποβεί ωφέλιμη για το σύνολο του προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας σαν δεδομένο ότι η δικαστική απόφαση αφορά μέρος και όχι το σύνολο του προσωπικού, κατέθεσα πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας εργαζομένων 2 ταχυτήτων και να μην επηρεαστεί το μέσο μισθολογικό κόστος.

Κατά την συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου στις 25.10.2017 και πριν αποχωρήσω[1]  πρότεινα: να υπάρξει μια συμβιβαστική πρόταση που να αφορά τις ποινές ώστε να μην επηρεαστεί το μέσο μισθολογικό κόστος των παρελθόντων ετών και να καταβάλλονται οι μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ χωρίς τις περικοπές του ν.4024/2011 από την έκδοση της απόφασης και εφεξής.

Δυστυχώς, παρά το πνεύμα της εισήγησης που άφηνε το περιθώριο για μια καλύτερη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ παρασύρθηκε και επέλεξε κατά την άποψη μου μια λύση που θίγει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της θέσεως μου και εφόσον μείνει σε ισχύ η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που διχοτομεί το προσωπικό και δύναται να επηρεάσει το μέσο μισθολογικό με αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους θα προχωρήσω στην επιστροφή των χρημάτων (αναδρομικές μισθολογικά καταβαλλόμενες διαφορές κτλ.) και θα ζητήσω να μην μου καταβάλλονται οι αποδοχές χωρίς τις περικοπές του νόμου 4024/2011. Δηλώνω ότι δεν θα παραιτηθώ από καμία αξίωση και θα διεκδικήσω της περικοπές των αποδοχών από το νόμο 4024/2011 κατά την κύρια αγωγή μου στα τακτικά δικαστήρια.  

[1] Η αποχώρηση  μου από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την ενημέρωση και κατά την διαδικασία συζήτησης και απόφασης του θέματος, έγινε γιατί έκρινε η νομική υπηρεσία, με μια απόφαση που κατά την άποψη μου ελέγχεται για την ορθότητα της, ότι ως ένας εκ των αντίδικων δεν έπρεπε να μετέχω στην ψηφοφορία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here