Γ. Αρχοντόπουλος (στην επιτροπή της Βουλής): “Στραγγαλίζονται ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα” (βίντεο)

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στις 16/10 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ειδικά στις διατάξεις που αφορούν στα εργασιακά προειδοποίησαν ότι αυτές δίνουν τελειωτικό χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αντίθετα οι εκπρόσωποι των εργοδοτών χαρακτήρισαν θετικές τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων και ζητούν και βελτιώσεις, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής ανάμεσα στους εκπροσώπους δεκάδων φορέων συμμετείχε και τοποθετήθηκε ο Γιώργος Αρχοντόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Στην ομιλία ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο στραγγαλίζονται ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ κατέθεσε προτάσεις για τη δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την εξαίρεση από τις δημόσιες συμβάσεις των εταιρειών ανάδοχο που δεν αμείβουν το προσωπικό τους με ΣΣΕ, την υποχρεωτική δημιουργία συνδικαλιστικής οργάνωσης σε κάθε επιχείρηση και την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώο κακών εργοδοτών. Στην δευτερολογία του αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Το βίντεο με την παρέμβαση Αρχοντόπουλου στη Βουλή:

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook o Γ. Αρχοντόπουλος σημειώνει:

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Kriton Arsenis για την πρόσκληση στην συζήτηση στη Βουλή, καθώς και για τον συνεχή του αγώνα…

Δημοσιεύτηκε από Γεωργιος Αρχοντόπουλος στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here