ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ – 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Την τελευταία διετία, σταδιακά αλλά σταθερά η Διοίκηση δημιουργεί καθεστώς τρόμου και εκφοβισμού μέσω Εσωτερικών Ελέγχων, σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Διευθύντρια και με τις ευλογίες ορισμένων συνδικαλιστών οι οποίοι περί άλλων τυρβάζουν ως συνήθως.

Υποθέσεις που έχουν κλείσει επιχειρείται να ανοίξουν εκ νέου ώστε τα αποτελέσματα να εξυπηρετούν τους διοικούντες, πορίσματα έτοιμα να εγκριθούν από το ΔΣ τροποποιούνται την τελευταία στιγμή για τον ίδιο σκοπό και φέρουν μόνο την υπογραφή της συγκεκριμένης διευθύντριας καθώς είναι πια η μόνη που υποκύπτει στις πιέσεις, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Αν βέβαια υπήρχε φιλότιμο ένα στέλεχος Εσωτερικού Ελέγχου που δέχεται πιέσεις, τις καταγγέλλει και παραιτείται, δεν προχωρά σε ανήθικους συμβιβασμούς εις βάρος των εργαζομένων που στοχοποιούνται σκοπίμως.

Δεν είναι τυχαίο ότι Ελεγκτές με αξιόλογο έργο στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ζητούν τη μετακίνηση τους, δυσφορώντας έντονα με τις μεθοδεύσεις και τον αντιδεοντολογικό τρόπο της συγκεκριμένης Διευθύντριας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση βρήκε ευκαιρία να πληρώσει άλλον έναν σύμβουλο ιδιώτη, για να «εκπαιδεύσει» τους εργαζόμενους με ποιον τρόπο πρέπει να κατασκοπεύουμε «άριστα» ο ένας τον άλλον. Τίτλος του σεμιναρίου : «Πολιτική κατά της διαφθοράς και της δωροδοκίας» και σε ελεύθερη μετάφραση «Πως αναγνωρίζουμε τους κλέφτες.»

Όσοι το παρακολούθησαν λοιπόν, έμαθαν πώς κατασκοπεύουμε και καταγγέλλουμε ακόμα και ανώνυμα αν θεωρούμε ότι κάποιος συνάδελφος μας φοράει ακριβά ρούχα, αγόρασε ακριβό αυτοκίνητο κτλ. Στο εκπαιδευτικό πακέτο δεν περιλαμβανόταν η κουκούλα.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ είναι η μόνη παράταξη που από την αρχή έχει καταγγείλει τις πρακτικές αυτές σε αντίθεση με την κορυφή της συνδικαλιστικής ηγεσίας στην ΕΥΔΑΠ. Προφανώς το γεγονός ότι οι μισοί συνάδελφοι ελέγχονται και οι άλλοι μισοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια υπό το φόβο των στημένων ελέγχων δεν προβληματίζει κανέναν άλλο.

Ως Παράταξη, θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις και όσο περνάει από το χέρι μας, θα σταματήσουμε τη δημιουργία του παρακράτους εκφοβισμού των στελεχών της Εταιρείας μας.

Η Πρόεδρος
Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Σουλιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here