ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Ανακοίνωση 9/11/2017

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ

Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του Εκπροσώπου Εργαζομένων κ. Αγγελάκη Μανώλη.
Έχουμε και λέμε:

Στις 25.10.2017 όπως φαίνεται από την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση του Δ.Σ. ο άνθρωπος υπερψηφίζει

Στις 31.10.2017 με ανακοίνωση του ψεύδεται δημοσίως (τον διαψεύδει ο ίδιος ο Νομικός Σύμβουλος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) γράφοντας ότι:
«Τονίζω ότι η Απόφαση 19389 του ΔΣ ψηφίσθηκε ομόφωνα και από τα 12 μέλη. Για την άλλη πρόταση της Εισήγησης, δηλαδή να καταβληθούν χρηματικές ποινές 42.000 € σε καθέναν από τους 131 εργαζόμενους, και συνολικά 5.240.000 €, δεν υπήρξε καμία συμβιβαστική αντιπρόταση.

Τον διαψεύδει επίσης ο έτερος εκπρόσωπος ο οποίος με δική του δημόσια δήλωση αλλά και σύμφωνα με τη μαρτυρία του δικηγόρου της ΟΜΕ, είχε άλλη πρόταση. Τον διαψεύδουν και όσοι συνάδελφοι το πρωί της Τετάρτης 25.10.2017 συναντήθηκαν με το δικηγόρο και του δήλωσαν ποιες είναι οι αντιπροτάσεις τους που οφείλει να παρουσιάσει στο ΔΣ της ίδιας μέρας.

Το σύνολο των συναδέλφων που δικαιώθηκαν με τις αποφάσεις αυτές είναι από την αρχή αντίθετο με την οποιαδήποτε επιβάρυνση του μισθολογίου και αυτό είναι καταγεγραμμένο. Ο μόνος που προχώρησε στην υπερψήφιση της επιβάρυνσης του μισθολογίου και συζητάει «διαπραγματεύσεις» για τις μόνες κερδισμένες υποθέσεις ενάντια στο μνημονιακό νόμο, είναι ο κ. Αγγελάκης.

Συνεχίζει όμως ο κ. Αγγελάκης και αδιαφορώντας τόσο για τα νομικά κωλύματα όσο και τα αντικειμενικά εμπόδια που γνωρίζει ότι υπάρχουν καλεί «‘Ετσι, αν αυτοί που φωνάζουν αριστερά και δεξιά ενδιαφέρονται πράγματι για το μισθολογικό κόστος και το συμφέρον όλων των εργαζομένων, πρέπει να ασκήσουν την όποια επιρροή τους ώστε κανένα απ’ τα στελέχη τους να μην αποδεχθεί να εισπράξει τα χρήματα που τους προσφέρει η Εταιρεία, δίνοντας το καλό παράδειγμα βέβαια οι ίδιοι. Κι αντί να τρομάζουν τους συναδέλφους με τον μπαμπούλα του μισθολογικού κόστους, να δώσουν μαζί μας τη μάχη να μη θιγεί άλλο ο μισθός κανενός συναδέλφου, πράγμα που δεν θα αφήσω να συμβεί και οι γνωστοί καταστροφολόγοι θα διαψευστούν οικτρά για ακόμη μια φορά»

Προφανώς «καλό παράδειγμα» είναι η συμμόρφωση με τις υποδείξεις της διοίκησης.

Σήμερα μετά τη γενική κατακραυγή όλων των συναδέλφων εναντίον του, σύρθηκε σε μια λιτή ανακοίνωση όπου μας δηλώνει ότι ρώτησε το Διευθύνοντα ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στις μισθολογικές απολαβές όλων των εργαζομένων και στο επόμενο Δ.Σ. θα είναι σε θέση να το εξειδικεύσει περαιτέρω.»

Ε, δεν μένει παρά να βγει σε λίγες μέρες να ευχαριστήσει και αυτός το Διευθύνοντα για τη «θετική του παρέμβαση» που δήθεν θα διορθώσει την τραγική για όλους Απόφαση ΔΣ που από κοινού ψήφισαν στις 25.10.2017.

Η Πρόεδρος
Ρούλα Κωστοπούλου

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Σουλιώτης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρακολουθώντας με λύπη τα όσα συμβαίνουν στην ΕΥΔΑΠ, ιδίως τώρα που το 2018 κοντεύει το ξεπούλημα της , με όσα καταστροφικά αυτό συνεπάγεται, για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, για τα οποία ελπίζω να επανέλθω, στάθηκα με περιέργεια στo παρακάτω δημοσίευμα https://sekes-eydap.gr/%ce%b4%ce%b1%ce%ba%ce%b5-%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%80-%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b1/#respond και επειδή δεν κατάλαβα γιατί το “μαύρισμα” ολόκληρων κομματιών της δημόσιας απόφασης αρ. 19389 του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ ΑΕ , 25 Οκτωβρίου 2017, σκέφθηκα να διευκολύνω τους αναγνώστες σας με το σχετικό link της Διαύγειας, για να μην ψάχνουν όπως εγώ να βρουν ολόκληρη.
    https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A5%CE%9E%CE%A946%CE%A884%CE%A8-3%CE%A90?inline=true
    Νά είστε όλοι καλά.
    Ευχαριστώ και εις το επανασυζητείν.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here