Διήμερη απεργία των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Διήμερη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Η σημερινή απεργία είναι για την απαξίωση της ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι καλούν τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Κουφαλάκος, παρουσία των περισσότερων μελών του Δ.Σ.

«Η ΔΕΥΑΚ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι εργολαβίες έχουν μπει σε όλες τις υπηρεσίες της επιχείρησης», παρατήρησε ο κ. Κουφαλάκος. Εξέφρασε την αντίθεση του σωματείου στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών ύδρευσης, αναφέροντας πως «η ΕΥΔΑΠ καραδοκεί. Η συγκυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή, που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Ελλάδα. Έρχεται να υλοποιήσει οδηγίες της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου».

Δήλωσε, ακόμα, ότι «η ΔΕΥΑΚ ανήκει στον καλαματιανό λαό που την έχει χρυσοπληρώσει με τις τιμολογιακές της πολιτικές». Ενημέρωσε πως αυτοί καταψηφίζουν τις συγκεκριμένες πολιτικές και παλεύουν «για την ύπαρξη της υπηρεσίας, για να μην πέσει στα χέρια του κεφαλαίου. Είναι δημόσιο αγαθό το νερό».

Για το ειδικό τέλος που ήταν 80% και έχει γίνει 60% και το οποίο περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Κουφαλάκος είπε ότι «έχουν περάσει 30 χρόνια -ήταν η αρχική προθεσμία για την ισχύ του- και η υπηρεσία έχει απευθυνθεί σε νομικό για το αν είναι νόμιμο. Το αν είναι νόμιμο, είναι στο χέρι του δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Πάντως, τώρα δεν είναι υποχρεωτικό». Ενημέρωσε, επίσης, ότι η ΔΕΥΑΚ έχει 65 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ πριν τον “Καποδίστρια” χωρίς τις Δ.Ε. Θουρίας, Αριος, Αρφαρών και μόνο με την πόλη είχε 130. Τέλος, πληροφόρησε πως το σωματείο γίνεται πλέον Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και θα καλύπτει και τους άλλους δήμους.

Όσον αφορά την αυριανή απεργία, ο κ. Κουφαλάκος κάλεσε τους συναδέλφους του να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here