Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

 1. Οι εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού θα διεξαχθούν σε μια εποχή, που το ρολόι της ιστορίας χτυπάει αντίστροφα για τις πολιτικές δυνάμεις που εμπνεύστηκαν, εφάρμοσαν και στήριξαν τη μνημονιακή λαίλαπα στη χώρα μας.
 2. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του, βρίσκεται ανέτοιμο, διασπασμένο, χωρίς σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό. Η λογική των συμβιβασμών, του μικρότερου κακού, της συναίνεσης στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας για να «σωθεί η χώρα», συνέβαλε στην κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεκαετιών, στη παράδοση δημόσιων αγαθών και περιουσίας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Έθεσε σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, το δικαίωμα καθολικής πρόσβασης των πολιτών στο πόσιμο νερό, τη δυνατότητα μας να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 3. Ο Σύλλογος Προσωπικού, το πιο ιστορικό σωματείο της ΕΥΔΑΠ, οδηγείται στην απαξίωση, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης διοίκησης (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) όσο και της σημερινής διοίκησης όπου οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κατέχοντες οριακή πλειοψηφία 8 εδρών, μη προσερχόμενες σκοπίμως στις συνεδριάσεις του ΔΣ, δεν επέτρεψαν την λειτουργία του Συλλόγου αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων. Αυτό δεν εμπόδισε την ΕΣΚ για λόγους δικής της σκοπιμότητας να συμπράξει με την ΠΑΣΚΕ στο τελευταίο ΔΣ, με σκοπό την ματαίωση εγγραφής στον Σύλλογο νέων μελών.
  Κατέληξε παρατηρητής των εξελίξεων (ιδιωτικοποίηση, εργολαβοποίηση υπηρεσιών, παράδοση ΕΥΔΑΠ στα ιδιωτικά συμφέροντα). Δεν εφάρμοσε τις ίδιες τις αποφάσεις του για τη δημιουργία μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης, τη παράδοση των βλαβών δικτύου, της φύλαξης, της μηχανογράφησης, των προμηθειών, του λογιστηρίου, του μισθολογίου σε εργολαβικές εταιρείες, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Δεν αντιστάθηκε στη παράδοση τεχνογνωσίας της εταιρείας σε διάφορους ιδιώτες. Δεν ήρθε αρωγός στους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και διακανονισμένες οφειλές και στερούνται ένα βασικό αγαθό όπως το νερό.
 4. Οι εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού να στείλουν μήνυμα ενότητας των εργαζομένων και ανατροπής αυτών των πολιτικών. Εκλογές με παρόντες τους εργαζόμενους, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους και όχι εκλογές σύγκρουσης μηχανισμών.
 5. Καλούμε τους συναδέλφους σε συστράτευση και στήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΕΚΕΣ για να παλέψουμε όλοι για:
 • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, άμεση και έμμεση.
 • ΝΑΙ στη δημιουργία ευρύτατου κοινωνικού μετώπου υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του κύκλου του νερού και της ΕΥΔΑΠ
 • ΝΑΙ στην αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Καμία διακοπή υδροδότησης σε πρώτη και μόνιμη κατοικία και σε δομές υγείας παιδείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης.
 • ΣΤΟΠ, σε κάθε μορφή ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Προσλήψεις, τώρα, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
 • ΤΕΛΟΣ στη συνδικαλιστική πολυδιάσπαση. Ένα συνδικάτο όλων των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.
 • Όλοι μαζί ενωμένοι να προετοιμαστούμε για την διαπραγμάτευση της επόμενης ΣΣΕ
 • Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σύλλογο και την Ομοσπονδία
 • Να γίνει το σωματείο έκφραση της συμμετοχής ΟΛΩΝ των εργαζομένων και όχι το έδαφος αντιπαράθεσης προειλημμένων κομματικών και παραταξιακών αποφάσεων.
 • Να ενωθούμε οι εργαζόμενοι ώστε να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά το μνημονιακό καθεστώς, που συνεχίζει να εξανεμίζει εισοδήματα, να καταργεί δικαιώματα και να υποθηκεύει τη ζωή μας.

H ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕ&Σ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here