Δικαστική απόφαση-«χαστούκι» για την Coca-Cola

Δικαστική απόφαση-«χαστούκι» για την Coca-Cola

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρεία σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης που καλούσαν σε μποϊκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Με το σκεπτικό ότι το μποϊκοτάζ των εργαζομένων της Coca-Cola αποτελεί «μέτρο πίεσης που στοχεύει στην επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού», το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της συμπρωτεύουσας που καλούσαν τους πολίτες να μην καταναλώνουν το δημοφιλές αναψυκτικό και άλλα προϊόντα της 3Ε.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη των εργαζομένων του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και για απόφαση-«χαστούκι» σε βάρος της πολυεθνικής.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης: «Το μποϊκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here