ΔΣ ΕΥΑΕ προς ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Εκτός λογικής, διαλυτικό, ίσως και επικίνδυνο οι 3 παράλληλες εκλογικές διαδικασίες”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 31/5/2017 – Αρ.Πρωτ.:40.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Προς: Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Σας διαβιβάζουμε έγγραφο που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ που πραγματοποιήθηκε στις 30/5/2017 και ψηφίστηκε η διαβίβαση του για ενημέρωση σας κατά πλειοψηφία.


“Είθισται έως σήμερα οι εκλoγές για τα μελή της ΕΥΑΕ (Επιτροπή Υγείας και Ασφαλείας της Εργασίας) να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ (εκλογές της «κοινωνικοποίησης»).

Η ΕΥΑΕ εκτιμά ότι είναι πρακτικά δυσχερής η ταυτόχρονη διεξαγωγή του εκλογικού συνεδρίου της ΟΜΕ και των εκλογών της «κοινωνικοποίησης».

Θεωρεί εκτός λογικής, διαλυτικό, ίσως και επικίνδυνο την περίοδο που διάγουμε, να είναι επί πολλές μέρες και ταυτόχρονα, ακέφαλοι όλοι οι βασικοί συνδικαλιστικοί θεσμοί της ΕΥΔΑΠ και εγκλωβισμένο, το σύνολο του προσωπικού και των αντιπροσώπων σε 3 παράλληλες εκλογικές διαδικασίες.

Εξαιρετικά αρνητικό θεωρούμε ότι με την επιλεχθείσα διαδικασία υποβαθμίζεται ο σημαντικός θεσμός της Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, που θα «χαθεί» μέσα στις πολλές παράλληλες εκλογικές διαδικασίες.

Ως εκ τούτου η ΕΥΑΕ, επειδή θεωρεί επίσης, προβληματικό να οριστούν διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ΕΥΑΕ, από αυτές που ορίζει το ΔΣ της ΟΜΕ για την κοινωνικοποίηση, καλεί το ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή του (σε κοινή συνεδρίαση ΟΜΕ-ΕΥΑΕ, εφόσον είναι επιθυμητό) και να ορίσει με πιο συνετό τρόπο τις ημερομηνίες και τη σειρά των εκλογικών διαδικασιών”.

Για το Δ.Σ. της ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ρετουνιώτης Διονύσιος

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here