Είμαστε στο “εμείς”, όχι στο “εγώ”

του Κώστα Αποστόλου, μέλος του ΣΕΚΕΣ, μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων  για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΕ, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων για το μέλλον και την υπόσταση της ΕΥΔΑΠ, εμβρόντητοι, έχουμε γίνει όλοι μας αποδέκτες τον τελευταίο καιρό μιας απίστευτης αντιπαράθεσης αίσχιστου είδους, πρωτοφανούς στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μεταξύ πάλε ποτέ ομοστεγαζόμενων παραταξιακά συνδικαλιστών, χωρίς να αναδεικνύεται καμία ιδεολογική διαφορά μεταξύ τους, παρά μόνο ιδιοτελείς προσωπικοί πόθοι και λυσσαλέος αγώνας επικράτησης την επόμενη ημέρα στις εσωκομματικές τους αντιπαραθέσεις.

Φαινόμενα νοσηρά που δυστυχώς τις συνέπειες θα τις υποστούν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι, ενώ οι νοσταλγοί και οι εμπνευστές μιας άλλης, ιδιωτικοποιημένης ΕΥΔΑΠ τρίβουν τα χέρια τους.

Την  πιο κρίσιμη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα αρπακτικά γεράκια του νεοφιλελευθερισμού και τους εντολοδόχους τους, κάποιοι «τυχαίο??» θυμήθηκαν να βγάλουν τα κουμπούρια και να λύσουν τα εσωκομματικά τους αφήνοντας ορθάνοιχτες τις κερκόπορτες!

Την ίδια ώρα  κάποιοι άλλοι που διατείνονται ότι εκφράζουν το νέο, το άφθαρτο, προερχόμενοι μάλλον από παρθενογένεση, αφού πρώτα αποσπάστηκαν από την μητέρα παράταξη  μιας και μάλλον δεν τους έβγαιναν τα κουκιά για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, με τις ευλογίες και εγγυήσεις κάποιων, (άραγε ποιών;), και το συγχωροχάρτι και την ασθμαίνουσα υποστήριξη κάποιων που βρίσκονται σε κρίση ιδεολογικής ταυτότητας με ενδείξεις πανικού, μη μπορώντας να ορθώσουν το ανάστημά τους σε εντολές κάποιων, (άραγε ποιών;), δημιούργησαν εκτός των άλλων βαρύγδουπων συνοδευτικών τίτλων, ένα “ακηδεμόνευτο” και “ριζοσπαστικό” κίνημα. Καλό το ανέκδοτο αλλά προτιμούμε το άλλο με τον Τοτό. Αν μη τι άλλο μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέσα σ’ αυτό το γκρίζο και απογοητευτικό τοπίο της παρακμής, της απαξίωσης και της ιδιοτέλειας ευτυχώς υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, κάτι διαφορετικό.

Μια συλλογικότητα που σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να πιστεύει στην δύναμη του “εμείς” και όχι στην υπεροψία του “εγώ”.

Αταλάντευτη σε αρχές και θέσεις, απεγκλωβισμένη από κομματικές εξαρτήσεις και καιροσκοπισμούς, με μία μόνο κακιά συνήθεια. Θέλει να κοιτάζει τους συνάδελφους στα μάτια χωρίς να ντρέπεται.

Απαρτίζεται από συνάδελφους του διπλανού γραφείου, του πεδίου, της μαχόμενης εργασίας. Χωρίς συνδικαλιστικές άδειες που χρησιμοποιούνται για καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς κρυφή πληρωμή των κανονικών τους αδειών τους, χωρίς κρυφά χιλιόευρα σε βάρος των διεκδικήσεων, χωρίς αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από συνδικαλιστική ενασχόληση, χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, χωρίς αρχηγούς και πληβείους.

Με αδιαπραγμάτευτο ήθος, με αταλάντευτη διεκδίκηση αρχών και θέσεων, με αμεσοδημοκρατία στην λήψη των αποφάσεων, αλλά προπάντων οπαδοί του δίκαιου των εργαζομένων, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του σεβασμού της νοημοσύνης των συναδέλφων.

Αμετακίνητοι και αποφασισμένοι μέχρι εσχάτων για την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, σε συμμαχία με την κοινωνία για την διασφάλιση της πρόσβασης στο νερό σε όλους, χωρίς να αποτελεί εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

Έχουμε δημιουργήσει με τις καθημερινές παρεμβάσεις και συμμετοχές  μας συμμαχίες με συλλογικότητες και συνδικάτα που παλεύουν για το δημόσιο νερό.

Έχουμε κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό όχι πλέον μόνο σε Ελλαδικό, όχι μόνο σε Πανευρωπαϊκό, αλλά σε Παγκόσμιο επίπεδο. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν το νερό είναι πλέον απανωτές και τείνουν να γίνουν μη διαχειρίσιμες.

Έχουμε δημιουργήσει και συντηρούμε ένα site για το νερό, διεθνώς αναγνωρισμένο που με το μεράκι και την θυσία των συντρόφων που το διαχειρίζονται και ενημερώνουν έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στα καλύτερα παγκοσμίως και μάλιστα με ελάχιστο κόστος συντήρησης, σε αντιδιαστολή με άλλα sites εντός ΕΥΔΑΠ που έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ και μάλιστα από δικά μας χρήματα….

Αυτή λοιπόν συνάδελφοι είναι η συλλογικότητα του ΣΕΚΕΣ χωρίς αστερίσκους και υπόγειες διαδρομές. Σ΄ αυτήν την συλλογικότητα έχω την τιμή να είμαι μέλος κι εγώ κι αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και τυχερός.

Για τους πάρα πάνω λόγους,  συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλώ να κάνετε την υπέρβαση, να γυρίσετε την πλάτη στους εκφραστές της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, σ’ αυτούς που σας θεωρούν προσβλητικά δεδομένους, απαλλαγείτε από την φορτική πίεση που δέχεστε μέχρι να σας υφαρπάξουν την ψήφο, συστρατευτείτε μαζί μας και στηρίξτε τα ψηφοδέλτια του ΣΕΚΕΣ με την σιγουριά πως δεν θα αισθανθείτε ποτέ προδομένοι.

Όλοι μαζί μπορούμε να αναστρέψουμε την δρομολογούμενη πορεία φτάνει να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε γι αυτό.

Χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δίνονται.

Οι από μηχανής θεοί υπάρχουν μόνο στις  τραγωδίες, οι Θερμοπύλες φυλάσσονται με αγώνες και θυσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here