ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

[divider]

Από τις 2 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2015 θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού.

Τα μέλη καλούνται να επιλέξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου, που θα αναμετρηθεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τη νίκη των αντιμνημονιακών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του δεν πρέπει να παραμείνει ανέτοιμο, διασπασμένο, χωρίς σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό.
Η λογική των συμβιβασμών, της υποταγής στην εκάστοτε διοίκηση, του άκρατου κομματισμού, συνέβαλε μέχρι σήμερα στην κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεκαετιών, στη παράδοση δημόσιων αγαθών και περιουσίας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Έθεσε σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, το δικαίωμα καθολικής πρόσβασης των πολιτών στο πόσιμο νερό, τη δυνατότητα μας να υπογράφουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο Σύλλογος Προσωπικού, το πιο ιστορικό σωματείο της ΕΥΔΑΠ, οδηγήθηκε στην απαξίωση, με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) όσο και της σημερινής διοίκησης όπου οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που είχαν την πλειοψηφία, μη προσερχόμενες σκοπίμως στις συνεδριάσεις του ΔΣ, δεν επέτρεψαν την λειτουργία του Συλλόγου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων. Η ΕΣΚ-ΠΑΜΕ για λόγους σκοπιμότητας, συνέπραξε με την ΠΑΣΚΕ και απέκλεισαν συναδέλφους από την εγγραφή τους στο Σύλλογο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων αυτών, θεωρώντας τον Σύλλογο ως δικό τους φέουδο, του έβαλαν, στην κυριολεξία, λουκέτο. Αφού επί δύο χρόνια διευκόλυναν με την στάση τους τις πολιτικές της Διοίκησης Βαρθολομαίου – δηλαδή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – τώρα ζητούν ξανά την ψήφο σας, στο όνομα της ίδιας τακτικής, πιστεύοντας ότι και πάλι θα μας ξεγελάσουν.

Ο Σύλλογος Προσωπικού κατέληξε παρατηρητής των εξελίξεων (ιδιωτικοποίηση, εργολαβοποίηση υπηρεσιών, παράδοση ΕΥΔΑΠ στα ιδιωτικά συμφέροντα).
Δεν εφάρμοσε τις ίδιες τις αποφάσεις του για τη δημιουργία μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης, τη παράδοση των βλαβών δικτύου, της φύλαξης, της μηχανογράφησης, των προμηθειών, του λογιστηρίου, του μισθολογίου σε εργολαβικές εταιρείες, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Δεν αντιστάθηκε στη παράδοση τεχνογνωσίας της εταιρείας σε διάφορους ιδιώτες. Δεν ήρθε αρωγός στους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και διακανονισμένες οφειλές και στερούνται ένα βασικό αγαθό όπως το νερό.

Οι εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού πρέπει να αποτελέσουν ορόσημο και να στείλουν μήνυμα ενότητας των εργαζομένων και διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής στην ΕΥΔΑΠ με παρόντες τους εργαζόμενους, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους και όχι εκλογές σύγκρουσης μηχανισμών και διανομής «καρεκλών».
Για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας το ΣΕΚΕΣ για:

• Αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Καμία διακοπή υδροδότησης σε πρώτη και μόνι-μη κατοικία και σε δομές υγείας παιδείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης.
• Προσλήψεις, τώρα, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
• Να τελειώσει η συνδικαλιστική πολυδιάσπαση. Ένα συνδικάτο όλων των εργαζομένων στην ΕΥ-ΔΑΠ.
• Να προετοιμαστούμε ενωμένοι για την διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης
• Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σύλλογο και την Ομοσπονδία
• Να γίνει το σωματείο έκφραση της συμμετοχής ΟΛΩΝ των εργαζομένων και όχι το έδαφος αντιπαράθεσης προειλημμένων κομματικών και παραταξιακών αποφάσεων.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΑΝΑΡΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΥΜΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟΤΟΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΣΟΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here